Așa, da! A luat examenul pe post cu 9

Adriana Năstase

Maiorul Alin Nasta (foto) a devenit prim adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. El este un ofiţer pompier cu o solidă carieră militară „forjată” în misiuni de gestionare a situaţiilor de urgenţă complexe, anunță reprezentanții ISU Hunedoara.
Alin Nasta a absolvit, în anul 2004, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Bol­deşti apoi şi-a obţinut licenţa la Facul­tatea de Inginerie Hunedoara. Între 2004 şi 2007 a fost şef gardă de inter­ven­ţie în cadrul Detaşamentului de Pom­pieri Deva iar în anul 2015 a ocupat prin concurs postul de şef al Centrului Operaţional din cadrul ISU Hunedoara, având atribuţii în coordonarea activităţii personalului implicat în managementul situaţiilor de urgenţă. Din luna martie a aces­tui an, maiorul Nasta a fost împu­ter­nicit prim adjunct al inspectorului şef, fiind respo­nsabil de organizarea mi­siunilor în situaţii de urgenţă precum şi de coordonarea tehnică şi operaţională a intervenţiilor. În urma concursului de ocupare a postului, desfăşurat la Bu­cu­reşti, Alin Nasta a obţinut nota 9.01.
Maiorul Nasta este continuatorul unei tradiţii în familie privind cariera militară, tatăl său ocupând, până în anul 2009, pos­tul de prim adjunct al inspectorului şef.
„Noul meu prim adjunct este un ofiţer pompier a cărui aptitudini şi pregătire au fost de multe ori testate în intervenţii la inundaţii, accidente colective, feno­me­ne meteo periculoase, incendii de pă­dure sau în amplasamente industriale precum şi în gestionarea epidemiei de SARS-CoV-2. A demonstrat tot timpul implicare şi disponibilitate de a lucra în echipă. Îl felicit şi îi doresc succese per­sonale şi profesionale”, susține co­lo­nelul Viorel Demean, șeful ISU Hune­doara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

o oră ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

o oră ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

o oră ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

o oră ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

o oră ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

o oră ago