Depolitizarea Caselor de Sănătate mai aşteaptă

Sorina Popa

Rezultatele examenului naţional scris pentru casele judeţene de sănătate arată aşa: cinci candidaţi din cei 33 înscrişi au pro­movat. Adică au luat peste 7. Vă daţi seama cât de pregătiţi sunt oamenii? Adică aceia care au ca responsabilitate banii Sănătăţii, 10 miliarde de euro. În aceste condiţii, ce mai poate fi spus? Poate că este cazul să se trezească politicienii de la conducere şi să nu mai lase toţi iresponsabilii să conducă Casele de Sănătate.

Data viitoare
În judeţ, Adrian David, cel care conduce Casa Judeţeană de Sănătate, nu s-a pre­zen­tat la concurs. Pentru că a fost singurul can­di­dat pe post, el rămâne la şefia instituţiei şi va fi prezent la următorul examen, susţine David.
Se tot vorbeşte de depolitizarea din Să­nă­tate. Revin la idea că acest lucru nu se poate întâmpla, sau poate sunt naive care cred aşa ceva.
„Trebuie să înţelegem că această depol­i­ti­zare nu trebuie văzută ca un scop în sine, de­politizarea este un pas pentru a creşte efi­cienţa managementului, pentru că atunci când managementul la orice nivel al sistemul de sănătate este unul corect, competent şi fără legături politice, există şansa ca acel ma­nagement să fie eficient. Scopul depolitizării nu este de a scoate de peste tot din sistemul de sănătate orice persoană care are vreo afiliere politică, ci este de a facilita accesul în sistemul de sănătate al oamenilor com­pe­tenţi. Şi atunci ce vrem să facem este să or­ga­nizăm concursuri unde să putem selecta cei mai competenţi oameni pentru postul respec­tiv”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănă­tăţii.
În concluzie, rămâne cum am stabilit, vor fi tot politicieni pe funcţiile astea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

16 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

16 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

16 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

16 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

16 ore ago