DECLARAŢIE POLITICĂ. PNRR, un act de trădare naţională. O jumătate de miliard de euro din energie, făcuţi cadou firmei care vrea să cumpere Mintia la preţ de fier vechi

Domnule Ministru Popescu, de ce ne-aţi minţit?
În urmă cu aproximativ 2 luni, când eram în biroul dumneavoastră, alături de colegi de-ai mei de la AUR, pentru a discuta despre soarta minerilor care îşi vor pierde lo­curile de muncă şi despre viitorul ter­mo­centralelor pe cărbune, v-aţi prefăcut că nu cunoaşteţi interesele GSP Power în do­me­niu, că nu ştiţi cine e dl. Comănescu.
Iată, ieri am aflat că, prin PNRR, veţi da mai mult de o jumătate de miliard de Euro către GSP Power, o firmă constituită anul tre­cut, cu cifră de afaceri zero, deţinută de domnul Comănescu pe care aparent nu îl cunoaşteţi.
Mai mult, în ultimele două luni aţi schim­bat strategia pentru Mintia: în loc să daţi termocentrala Consiliului Judeţean Hu­ne­doara sau Primăriei Deva, aşa cum v-aţi an­gajat prin programul de guvernare, aţi decis să o vindeţi la preţ de fier vechi. Nu e nicio surpriză, GSP Power s-a arătat interesată să cumpere Mintia. Din jumătatea de miliard primiţi gratis prin PNRR, oricine şi-ar per­mite să cumpere activele ieftinite pre­me­ditat de la Mintia.
PNRR este un act de trădare naţională. România împrumută bani pentru a-i da gratis, fără dobândă, firmelor de casă ale par­tidelor de la guvernare. Fiecare român va trebui să plătească 30 de Euro firmei GSP Power, la care se adaugă dobânda la care se împrumută România. În schimb, pen­tru reconversia Văi Jiului sau pentru re­zolvarea termoficării din Deva, Guvernul nu a alocat prin PNRR niciun cent, niciun ban.
Termocentrala Mintia e astăzi încă a statului. De ce nu aţi vrut, domnule ministru Popescu, ca statul să ia bani europeni pen­tru creşterea competitivităţii şi decarbo­na­rea termocentralei şi să facă profit? Dacă statul a putut să preia datoriile CEH, a plătit an­gajaţii să scape de ei şi a curăţat calea pentru ca băieţii deştepţi să poată mima o licitaţie şi să preia termocentrala Mintia, oare Ministerul Energiei nu se putea ocupa şi de planul de investiţie în termocentrala Mintia prin PNRR pentru ca aceasta să rămână în proprietatea şi spre beneficiul viitor al tuturor românilor?
Aşa cum energia nu se pierde, ci se trans­formă, nici „băieţii deştepţi” din energie nu dispar, ci se adaptează, găsesc noi opor­tunităţi, de această dată verzi, de a exploata slăbiciunile statului român. Dacă PNRR este un program pentru „băieţii deştepţi” din energia verde, să nu ne mai mirăm că nu avem bani la buget, că sistemul nostru me­dical se prăbuşeşte, şcolile şi secţiile de po­liţie au grupuri sanitare afară în curte şi oa­menii ne pleacă cu de-a valma în străină­tate. Domnule Virgil Popescu, corectaţi PNRR-ul şi daţi banii pentru energie com­paniilor de stat devalizate de politicieni ca dumneavoastră. Dacă aţi uitat, vă aduc eu aminte, până nu e prea târziu: nu sunteţi mi­nistrul prietenilor şi firmelor de partid, sunteţi ministru în Guvernul României.

26.05.2021

Deputat AUR Anamaria Gavrilă
Circumscripţia electorală 22 HUNEDOARA

2 comentarii la „DECLARAŢIE POLITICĂ. PNRR, un act de trădare naţională. O jumătate de miliard de euro din energie, făcuţi cadou firmei care vrea să cumpere Mintia la preţ de fier vechi”

  1. M-am oprit din citit cand am vazut apartenenta politica a autoarei, la un partid care a zamislit-o pe sosoaca si toti tembelii care ne spuneau acum cateva luni sa nu purtam masca, sau sa nu ne vaccinam. Niste sabotori ordinari care se dau mari patrioti. Niste analfabeti si mincinosi care se fac de ras prin parlament citind din poeziile unor poeti obscuri, pretizand ca e din Eminescu. Asa ca artolicolul prezentat de autoare are zero valoare.

  2. Sub înțeleapta îndrumare a CJ Hunedoara ,toate sunt “pregătite” pentru devalizare accentuată și rapidă.
    Se pregătește Apaprod-ul… dacă trăia Ceaușescu luați direct glonț pentru “subminarea economiei naționale” așa…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.