Categories: Sport

Decizie cu două tăişuri înaintea ultimului asalt

Ciprian Marinuţ

Antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang au decis să o înlocuiască pe Diana Bulimar cu Larisa Iordache (foto) în finala olimpică de la bârnă, deşi prima se calificase oficial, iar „noua-Nadia“ fusese prima sub linie. În ultimele finale ale gimnasticii la Jocurile Olimpice Londra 2012, pentru România, vor mai concura Sandra Izbaşa la sol şi Cătălina Ponor la sol şi bârnă, ambele având pretenţii la medalii. Cele două finale au loc azi, bârna de la ora 16.40, iar solul de la ora 18.20.

Risc şi nedreptate
Diana Bulimar a prins ultimul loc în calificările de la bârnă, cu nota 14.866, iar Larisa Iordache a fost prima sub linie, cu nota 14.800. Totuşi, sportiva din Timişoara a fost înlocuită, ieri, pe lista oficială de start a finalei de la bârnă, cu gimnasta de la Dinamo, în urma unei decizii a galonaţilor antrenori români Belu şi Bitang. „Da, Bulimar a fost înlocuită cu Iordache în finala de la bârnă“, a declarat antrenoarea Mariana Bitang, ieri, confirmând mutarea.
Decizia este una cu două tăişuri. Dacă Larisa Iordache, care e alintată drept „noua-Nadia“, va reuşi în sfârşit, după ce a ratat tot ce se putea la JO, să îşi confirme talentul şi să fie pe podium, alegerea antrenorilor se va dovedi a fi un risc calculat, asumat şi inspirat. În situaţia nedorită, în care Iordache nu va prinde podiumul, atunci, antrenorii ar cam trebui să dea explicaţii şi să-şi ceară scuze, pentru că au refuzat să-i ofere unei sportive dreptul câştigat în concurs. Oricum, şi dacă iasă medalie şi dacă va fi eşec, hotărârea celor doi antrenori este una cu miros de nedreptate pentru Bulimar, căreia i se refuză o şansă poate unică.

Izbaşa mai vrea o medalie, Ponor speră şi ea
Sandra Izbaşa a declarat, după ce a câştigat titlul olimpic la sărituri, că este fericită pentru această performanţă, dar în acelaşi timp, este şi concentrată pentru finala de la sol, pe care o mai are de disputat la Londra. „Sunt fericită că am reuşit un rezultat destul de bun, dar în acelaşi timp, sunt concentrată pentru finala de la sol, unde sper să mai obţin o medalie“, a declarat Izbaşa.
„A fost nevoie să o conving că, după ce a câştigat de două ori titlul european la sărituri, poate să fie pe podium şi la Jocurile Olimpice“, a declarat Octavian Belu, după succesul Sandrei.
Cătălina Ponor este calificată în ambele finale la aparatele sale favorite şi speră să-şi completeze palmaresul excelent şi cu medalii individuale la Jocurile Olimpice de la Londra.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago