De ce trebuie să plece acasă ministrul Energiei

Adriana Năstase

Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împo­triva ministrului Energiei a fost închisă, ieri, după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze.

„Cele mai negre pagini”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este acuzat de USR că periclitează securitatea energetică a României. Ieri s-a dezbătut moțiunea depusă împotriva sa. Miercuri este ziua votului dar și ziua decisivă când vom afla dacă ministrul va fi dat jos din funcție sau nu.
USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptă­mâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pen­tru securitatea energetică a României”.
Potrivit USR, ministrul Popescu „pericli­tea­ză” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie. Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit „şansa” să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani”.
“În Camera Deputaților am dezbătut o moțiune împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, omul care a scris cele mai negre pagini din istoria recentă a municipiului Deva.
Acesta a lăsat mii de oameni la Deva în frig în plină pandemie, fără pic de remușcare.
Tot el este responsabil pentru închiderea Termocentralei Mintia și, implicit, pentru punerea pe butuci a sistemului de încălzire centralizată a municipiului Deva.
Nu în ultimul rând, prin prostul mana­ge­ment al crizei energetice soldat cu explozia facturilor la energie electrică și gaze natu­rale, Virgil Popescu îi împinge spre faliment pe devenii care abia își permit să își plătească fac­turile și închide firme care nu mai pot su­por­ta creșterile copleșitoare ale prețului la energie.
Mă bucur să constat că USR-iștii, inițiatorii moțiunii împotriva lui Virgil Popescu, au preluat idei dintr-o propunere de moțiune pe aceeași temă care le-am pus-o la dispoziție în luna septembrie a anului trecut.
Virgil Popescu trebuie schimbat din funcție înainte ca lipsa acestuia de viziune și acțiunile sale contradictorii să îi falimenteze pe români și să pună definitiv pe butuci eco­nomia românească”, a declarat deputatul Anamaria Gavrilă (foto).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

21 de ore ago

Felicitare Paste

21 de ore ago

Felicitare Paste

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

21 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

22 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

22 de ore ago