De ce nu se deschid porţile Parcului Dendrologic Simeria?

Sorina Popa

De mai multe zile, toată lumea se întreabă de ce nu a fost deschis până acum Parcul Dendrologic din Simeria, această bijuterie verde pe care o avem în judeţ? Oamenii întreabă, discută pe reţelele de socializare sau prin Simeria, ce se întâmplă, acum că restricţia de a nu funcţiona parcurile a fost anulată. De ce Parcul Dendrologic nu şi-a deschis porţile?

Achiziţie de la centru
Ca urmare, am vrut să aflăm care este motivul pentru care porţile parcului nu au fost deschise publicului. Iar ceea ce am aflat ne-a şocat! Întâi l-am întrebat pe Daniel Pitar, cel care se află la conducerea Secţiei de la Simeria a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea”. Întrebat de ce nu a deschis parcul, acesta a spus că materialele de protecţie necesare pentru salariaţii de aici nu au fost achiziţionate de cei de la centru. Atât.

Măşti şi dezinfectant din sponsorizări
Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, ne-a declarat că a oferit salariaţilor Parcului Dendrologic materialele de protecţie necesare, dar şi dezinfectant, dar Daniel Pitar a refuzat ajutorul. „Oamenii ne întreabă şi pe noi, la primărie, de ce nu deschidem Parcul? Unii cred că este în administrarea primăriei, dar nu este aşa. Ne-am oferit să ajutăm Institutul, să punem la dispoziţie măşti, dezinfectant pentru angajaţii Parcului, din sponsorizări, dar am fost refuzaţi. Inclusiv un termoscaner le putem pune la dispoziţie”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
În aceste condiţii, am mers mai departe, am încercat să luăm legătura cu şeful INCDS, Ştefan Neagu. Şi, am reuşit. Mare ne-a fost mirarea când am aflat de la şeful INCDS că habar nu avea de oferta edilului şef, de a veni în sprijinul angajaţilor, de a le da materialele de protecţie de care au nevoie pentru ca Parcul Dendrologic să poată fi deschis pentru public. „Nu ştiam de oferta primarului din Simeria. Am înţeles de la Daniel Pitar că în Hunedoara sunt mari probleme cu virusul şi de aceea nu au deschis Parcul. Voi lua legătura cu primarul Rîşteiu”, a afirmat Ştefan Neagu, şeful INCDS.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago