Categories: Editorial

De ce îl votez pe Mircea Geoană?

Mai sunt câteva zile până vom şti cine va fi viitorul preşedinte al României. Personal, sper că acesta să fie omul care poate să aducă linişte în această ţară în care, în ultimii cinci ani, am avut parte numai de conflicte şi de scandaluri politice. Iar acest om, cu siguranţă, nu este Traian Băsescu. Şi fiindcă m-am pronunţat încă din titlul acestui editorial, voi prezenta  cititorilor interesaţi şi de bună credinţă, argumentele sussemnatului în favoarea contracandidatului actualului preşedinte.
Este clar, cum în finala electorală de duminică s-au calificat Traian Băsescu şi Mircea Geoană, cei care ne-am dat voturile în primul tur altor candidaţi, vom avea de ales între a nu mai participa la scrutin sau a ne da votul unuia dintre cei doi. În cazul că am decis să mergem la vot, putem pune ştampila pe numele lui Traian Băsescu, omul care ne-a dovedit tuturor în cei cinci ani de când se află în fruntea statului, că este un permanent factor conflictual în societate, că este o persoană cu un caracter oscilant, ce se dezice astăzi de ce a declarat ieri, un individ care nu o dată a minţit o naţiune întreagă privind-o direct în ochi, un politician cu tendinţe vădite spre autoritarism, dacă nu chiar spre dictatură personală. Sau putem vota pe Mircea Geoană, candidatul care până în acest moment, nu a fost implicat în nici un scandal politic sau de natură financiară, n-a putut fi acuzat de nici unul din contracandidaţii săi de comportament politic sau public necivilizat, n-a fost prins cu nici o mânăreală, cum au fost prinşi actualul preşedinte şi atâţia alţi politicieni, liderul politic care – spre deosebire de contracandidatul său – are şi experienţa unor ani buni, în care a funcţionat ca ambasador al României în SUA şi ca ministru de Externe. Deci, un candidat cu educaţie şi deschidere europeană şi trans-Oceanică, care cu siguranţă, va fi altfel privit şi primit de marile cancelarii europene, de administraţia din SUA şi de conducerea Rusiei.
În concluzie, sussemnatul, ca om normal într-o ţară pe care mi-o doresc normală, o ţară care trebuie să iasă cât mai rapid din această criză politică şi din cea economică, îl voi vota fără să stau pe gânduri pe Mircea Geoană, candidatul susţinut nu doar de membrii şi simpatizanţii partidului său, ci şi de liberali, de udemerişti, de ţărănişti, de peremişti, de penegiştii lui Becalii şi de minorităţile naţionale, adică de o largă coaliţie politică. Îl voi vota pe Mircea Geoană nu pentru că sunt pus în situaţia ca din două rele să aleg pe cel mai mic – deşi şi acesta ar putea fi un motiv destul de puternic –, ci pentru că, spre deosebire de Traian Băsescu, omul care a reuşit în această campanie să dezbine populaţia ţării în două, ameninţând parlamentarii, pe oamenii de afaceri care nu fac parte din camarila lui, sau pe te miri cine, Mircea Geoană vorbeşte de conciliere naţională, de instalarea guvernului condus de Klaus Johannis până la Crăciun, pentru a urgenta măsurile de stopare a crizei, de normalizare a situaţiei economico-sociale şi politice din ţară.

MesagerulHunedorean

View Comments

 • Las' ca va fi liniste dupa ce va ajunge geoana presedinte. o sa mareasca salariile profesoriilor, o sa ofere case tinerilor, o sa ofere si locuri de munca si 20 000 de euro celor care se intorc din strainatate. cred k o sa le ofere toate din averea personala a lui patriciu si a cui il sustin. adevarul e ca traim intr-o romanie utopica condusa de cel mai bun presedinte "geoana"............:)))))))). aaaa si inca ceva in cazul in care va castiga geoana (ceea ce ma indoiesc) astept cu nerabdare destramarea "monstruasei coalitii" dintre psd si partidul care sustine acest ziar Pnl...ha ha ha ha

 • Articolul este corect si contine o concluzie logica.Cu Mircea Geoana
  + Antonescu + Klaus exista sanse sa iesim din mocirla politica actuala in care ne-a scufundat guvernarea portocalie.Cu Traian Basescu nu exista nici o sansa.Regret sa o spun dar este croit pentru perpetuarea scandalului: cu oricine, pentru orice, cand ne vom astepta cel mai putin.In turul I nu am fost la vot.De data asta am o singura optiune.

 • .....VOTEZI PENTRU CA ESTI COMUNIST,PUPINCURIST,ASTA AI FACUT DE AI AJUNS SA CONDUCI PE ULTIMA SUTA DRUMUL SOCIALISMULUI....

 • Pentru ca esti depasit. Uneori trebuie sa moara o generatie pentru ca lucrurile sa se schimbe.

 • Esti in eroare ?!....sau te-au angajat discret cei de la irealitatea si antena 3?...e o intrebare fireasca, dar evident e dreptul tau sa ai un punct de vedere si e corect sa poti sa ti-l exprimi fara rezerve.
  Eu vad ca tot circul din Romania de pana acum a fost facut de o anumita parte a clasei politice si nu de presedinte...si ca mine au vazut majoritatea.
  Nu pot insa sa nu remarc ca iti scapa subtil atributiunile presedintelui si ca uiti asa...intamplator cine a guvernat in cei 5 ani. Si nu pot sa nu remarc cu cata usurinta iti scapa unele "deficiente " a lui Geoana.
  Am observat insa ca la romani e democratie doar atunci cand lucrurile iasa cum vrea subiectul, altfel nu. E ori, furt ori inselaciune, ori s-a mintit....orice.
  Mai trebuie sa dispara natural inca cateva generatii pana vom intelege ca pot exista si alte pareri decat ale noastre, ca uneori acestea sunt chiar mai bune decat ale noastre si chair mai mult....acestea sa fie legitime.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago