Categories: Actualitate

De ce îl lasă poliţiştii pe ciobanul din sat să testeze agresivitatea câinilor săi pe animalele localnicilor? Ciobăneştii turceşti Kangal terorizează comunitatea din Uroi

Sorina Popa

De ani buni, locuitorii satului Uroi, care aparţine de oraşul Simeria, sunt terorizaţi de câinii ciobanului Adrian Gîţ. Omul are oi, dar şi mai mulţi câini rasa Kangal, Ciobăneşti turceşti, care fac ravagii printe animalele de casă ale celor din Uroi.

Zeci de câini şi pisici ucişi
Zeci de câini, pisici au fost omorâţi de animalele ciobanului, care îşi asmute câinii asupra animalelor de casă din zonă. El le testează agresivitatea câinilor, spun lo­cuitorii din Uroi, pentru a u­cide alte ani­ma­le. Şi, cu toate acestea, până acum Poliţia din Simeria stă cu mâinile în sân.
Vineri, 4 septembrie 2020, Maria Magdalena Pârv (foto), care locuieşte în Uroi, a depus o plângere la Poliţia Simeria, după ce câinii Kangal ai ciobanului i-au ucis recent două pisici. Un câine al unei vecine de-a femeii a pierit sub ochii acesteia. „În urmă cu câteva zile, m-am dus la holda mea. Pisica era lângă mine. La un moment dat, am văzut că pisica a dispărut. Apoi, am văzut câinii ciobanului, Kangal. Câinele vecinei a pierit, săracul, au venit animalele ciobanului, l-au încolţit şi atâta l-au chinuit, până l-au omorât. Anul trecut, mi-au ucis alte pisici, tot câinii lui. Am vorbit cu ciobanul, cu Adrian Gîţ. El mi-a spus că pot să merg la Poliţie, că oricum nu-i face nimeni nimic. Suntem terorizaţi, ne strică toate holdele şi ne omoară animalele. Eu nu mai pot să tac”, a spus Maria Pârv, locuitoare din Uroi.

A fost deschis un dosar penal
Surse din Poliţie susţin că pe numele ciobanului Adrian Gîţ a fost deschis un dosar penal. Potrivit Legii 205/2004, articolul 25, litera d, constituie infracţiune şi se pe­dep­seşte cu închisoare de la trei luni la un an sau amendă, folosirea animalelor vii pentru a le controla agresivitatea pe alte animale, cruzime împotriva animalelor. Potrivit Mariei Pârv, sunt alte zeci de persoane din Uroi care au păţit la fel. Oamenii sunt ameninţaţi de Gîţ, unii l-au reclamat la Poliţie, dar şi-au retras plângerile, din cauză că le e frică de ameninţările ciobanului. Ce fac autorităţile să-i apere pe oamenii de bună credinţă? Nimic. La Uroi, e ca la Bucureşti, cu interlopii. Poliţiştii spun că nu pot face nimic, dacă oamenii îşi retrag plângerile, celor de la Poliţia Locală le e frică să se amestece în asemenea conflicte, şi, uite aşa, tot cetăţenii corecţi au de pătimit. Până când, domnilor poliţişti? Şi, ce spune conducerea IPJ Hunedoara de aceste cazuri?

„Ce putem face? Oamenii îşi retrag plângerile”
Potrivit surselor din Poliţie, ciobanul din Uroi a mai fost cercetat pentru fapte cu violenţă împotriva persoanelor. Omul se laudă în sat că are pile la Poliţie şi Procuratură şi că nimeni nu-i va face ceva. Şi se vede treaba că are dreptate…
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat pe Marius Cosmoiu, şeful Poliţiei Simeria. „Au fost mai multe plângeri la adresa lui Adrian Gîţ. Dar, reclamanţii şi le-au retras.
L-am amendat de câteva ori. Mai mult nu putem face”, a spus comandantul Poliţiei Simeria. Serios? Atunci daţi-vă demisia, dacă nu sunteţi în stare să vă autosesizaţi după ce câinii ciobanului omoară zeci de animale.
Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că în repetate rânduri a cerut ajutorul poliţiştilor, dar nu s-a rezolvat nimic în acest caz. „Până la urmă, le-am spus poliţiştilor, cred că sunteţi abonaţi la brânza ciobanului, că nu faceţi nimic şi oamenii continuă să fie terorizaţi de acest cioban”, ne-a declarat Emil Rîşteiu, primarul din Simeria.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

11 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

11 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago