De ce îi e frică ministrului Energiei de sindicaliştii de la Termocentrala Mintia?

Adriana Năstase

Continuă telenovela, proastă dealtfel, cu Termocentrala Mintia. Guvernanţii nu mişcă un deget pedntru ca termocentrala să por­neas­că, în schimb, postează des pe paginile de socializare despre întâlnirile cu sindi­ca­tele. Discuţii care nu duc la nici o concluzie, tupeul oficialilor ajungând la maximum. În tot acest timp, mii de deveni nu au apă caldă la robinete. Îi pasă cuiva? Nu prea.

Vor să aprobe Memorandumul
Astfel, ieri, ministrul Energiei, Virgil Popes­cu (foto) a mai bifat o şedinţă cu sindicaliştii din Valea Jiului. Cu cei de la Termocentrala Min­tia nu vrea să se întâlnească.
„Astăzi (n.r.-ieri) am avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatului mine­rilor din cadrul Complexului Energetic Hu­ne­doara. Continuăm dialogul şi punem la punct ultimele detalii privind planul de res­truc­turare şi reor­ga­nizare al CEH. Totodată, lu­crăm să găsim resurse financiare pentru du­cerea la înde­pli­nire a obiectivelor convenite. Vom apropa Me­morandumul pe care l-am men­ţionat în dis­cu­ţiile anterioare şi după asta vom veni cu o Or­donanţă de Urgenţă. Lucrăm pentru oameni, să li se ofere un mediu corect şi iată că sun­tem aproape de reuşită, chiar dacă startul părea imposibil”, a scris ieri, pe pagina sa de Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În faliment
„Trădătorii României, groparii Sistemului Ener­getic Naţional, negociază la aceeaşi masă pomenile pentru liniştea socială din Va­lea Jiului.
Avem şi dovada că ministrul Energiei nu ne­gociază cu nici un reprezentant al Ter­mo­cen­tralei Mintia, directori sau sindicalişti.
Ieri la doua posturi TV naţionale spunea că a negociat cu SINDICATELE din cadrul CEH. Azi vedem ca termocentrala Mintia cu o pu­tere instalată de 1.275 MW este falimentată de minister cu ajutorul reprezentanţilor mi­nerilor.
Întreb şi eu, minerii adevăraţi sunt mândri de reprezentanţii lor?”, a venit replica lide­ru­lui sindical de la Termocentrala Mintia, Cris­tian Iştoc.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Individul asta, liderul de sindicat, a mai fost in ultimul timp prin instalatie? Stie in ce hal este instalatia din Termocentrala Mintia? Auzi 1275MW putere instalata?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

18 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

18 ore ago