De ce a demisionat Florin Oancea

Nicolle Ebner

Florin Oancea (foto) a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva este un gest de onoare, fiind dezamăgit şi mâhnit de atitudinea colegilor, de trădare a intereselor de partid. 

Una au stabilit, alta au făcut
Potrivit lui Oancea, în şedinţa Biroului Politic Municipal (BPM) PNL Deva de joi, 8 aprilie, primarul Mircia Muntean a solicitat schimbarea din funcţie a viceprimarului Florin Oancea, motivând că nu mai vrea să lucreze cu el. Solicitarea primarului a fost supusă la vot, iar din 15 membri prezenţi, 13 au votat pentru menţinerea lui Oancea în funcţie. În consecinţă, primarul a anunţat că va convoca pentru astăzi, o şedinţă extraordinară a Consiliului local, pentru a supune şi acolo la vot cererea de schimbare din funcţie a lui Oancea. „Surpriza a venit când a convocat şedinţă de îndată, vineri, 9 aprilie, iar din cei nouă consilieri PNL prezenţi, o singură persoană a votat împotriva demiterii mele, iar ceilalţi opt au votat pentru demiterea mea, contrar mandatului BPM. Este un gest de onoare din partea mea de a-mi da demisia, având în vedere atitudinea colegilor din consiliul local, care sunt mare parte şi membri în BPM pe care l-am condus. Gestul lor este incalificabil, iar despre caracterul lor şi calitatea de oameni politici, îi las pe deveni să se pronunţe. Dacă eu, în opinia primarului şi a consilierilor liberali, nu am fost bun să conduc acest oraş, consilierii liberali aveau obligaţia morală de a propune un alt consilier liberal în locul meu, astfel încât PNL să nu piardă un post în executiv. Nenominalizând nici un liberal şi votând în unanimitate un viceprimar de la PDL, personal, consider că este un gest de trădare a intereselor partidului din Deva, şi acesta este şi unul dintre principalele motive pentru care mi-am dat demisia”, a declarat fostul viceprimar Florin Oancea.

„Voi ataca hotărârea în Contencios”
Florin Oancea mai spune că prin demisie, a vrut să tragă şi un semnal de alarmă liberalilor, cu privire la modul în care consilierii locali aleşi pe listele PNL ştiu să apere interesele partidului şi totodată, să menţină unitatea acestuia. „Sunt dezamăgit şi mâhnit”, mai afirmă Oancea. Acesta anunţă că va contesta HCL, prin care a fost schimbat din funcţie. „Dacă prefectura va stabili că HCL este ilegală, atunci rămân viceprimar şi mă voi prezenta la serviciu. Dacă nu, voi apela la instanţa de Contencios. După şase ani de muncă, accept să fiu schimbat din funcţie doar pe criterii profesionale şi nu pe criterii conjunctural-politice sau de răzbunare personală”, a mai spus Oancea.
Cât despre noul viceprimar, Corina Oprişiu, conform legislaţiei, aceasta îşi va începe activitatea abia după avizul Prefecturii, când va depune şi jurământul de credinţă. „Au termen de 10 zile şi, de obicei, primăriile trimit documentele spre avizare în ultimele zile. De la Primăria Deva nu am primit nici un document de la ultima şedinţă de consiliu”, declară prefectul Attila Dezsi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este adevarat ca cei opt consilieri liberali s-au vandut lui M.MUNTEAN si PDL-lui , dar asta dovedeste lipsa lor de onoare , caracter si vorba cantecului: ...si atunci te intreb pe tine care-i OM si care-i CAINE . RUSINE lui Cosmin Costa ( fiu de preot , dar fara frica de Dumnezeu ) , Marcel Moraru , Panduru Carol , David Ioan , Oana Dorin , Cuiava Dorel , Borbeanu Sandu , Pocaitul Lazar Danil , cat despre puscariasul de MIRCIA MUNTEAN concluzia sa o traga devenii .

  • Asa echipa , asa soarta petru DEVA . Cu un Viceprimar ca si Corina Oprisiu care si-a parasit propriul copil din prima casnicie pentru un alt barbat , fara sa o mai intereseze de soarta lui , nu merita ONOAREA de a reprezenta devenii din functia de Viceprimar .Rusine tie Corina Oprisiu pentru pata neagra din CV-ul tau de " mama " si rusine lui Mircia Muntean pentru ce lea facut locuitorilor acestui oras minunat .

  • Bravo Corina ! Dar tu le-ai spus devenilor cat de dedicata ai fost fata de propriul copil din prima casnicie pe care l-ai parasit pentru un alt barbat si nu te-a mai interesat de soarta lui ? Nu le-ai spus-o pentru ca este un capitol negru in C V -ul tau . Dar toate se afla suflet nobil ce esti . Tu nu ai probitatea morala sa conduci acest oras! Ce incredere pot avea oamenii cind tu nu ai fost in stare sa cresti propriul tau copil! Nici animalele nu isi abandoneaza puii!
    Mama model!Si-a abandonat copilul ei din prima casatorie, Andrei, l-a crescut tatal la Baia-Mare de la virsta de 3 ani, a facut o aventura cu colegul de serviciu D-l Oprisiu om casatorit si cu un baietel de aceiasi virsta cu Andrei, au trait fericiti in concubinaj in 1989 venind pe lume copilul cu care se mindreste acum f. tare, dupa 7 ani de concubinaj si-au oficializat relatia dupa ce Oprisiu a divortat de prima sotie !
    Mare Doamna!!!
    Suflet nobil !!! Si-a cladit fericirea pe nefericirea celor 2 copii parasiti unul de mama si celalalt de tata!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago