De când vor putea fi depozitate gunoaiele la deponeul de la Bârcea Mare?

De la sfârşitul acestei săptămâni, la deponeul ecologic de la Bârcea Mare vor fi depozitate primele deşeuri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora. În prezent, obiectivul se află în probe tehnologice, după ce a fost dat în administrare către operatorul privat Supercom Bucureşti, pe o perioadă determinată.
„Am desemnat un operator provizoriu, până când vom cunoaşte câştigătorul licitaţiei finale. Deponeul de la Bârcea Mare va fi, în prima fază, în probe tehnologice. (…) Acesta va funcţiona normal în perioada de probe tehnologice, iar din 5 mai vor putea fi depuse primele deşeuri”, a afirmat Mircea Bobora. Preşedintele CJ Hunedoara a mai arătat că în 12 mai va fi eliberată autorizaţia integrată de mediu, demersurile pentru obţinerea actului fiind iniţiate cu aproximativ şase luni în urmă.
Deponeul ecologic de la Bârcea Mare a fost construit printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin acelaşi proiect fiind închise gropile de gunoi neconforme din periferiile localităţilor urbane din judeţ. Administraţia judeţeană a apelat la soluţia de administrare provizorie a obiectivului, de către un operator privat, pentru a preîntâmpina o criză a deşeurilor la nivel de judeţ, provocată de lipsa spaţiilor de depozitare a acestora. Groapa ecologică de la Bârcea Mare a fost construită de aproximativ un an şi jumătate, dar nu putea fi folosită, deoarece licitaţia pentru desemnarea unui operator permanent, organizată pentru a doua oară, a fost contestată, nefiind cunoscută data la care se va încheia. Până acum, gunoaiele au fost depozitate pe două platforme provizorii, la Deva şi Petroşani. (N.Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.