Categories: ComunitateFlash

Daţi un nume pentru puiul de babuin de la Zoo Hunedoara!

Adriana Năstase

În urmă cu o lună, la Grădina Zoologică din Hunedoara a venit pe lume un pui de babuin, pentru care se aşteaptă propuneri de nume.

„Puiul s-a născut înainte de Florii. Mama sa l-a ţinut în braţe tot timpul, la piept, şi puiul a supt până mai zilele trecute. Abia acum l-a lăsat jos şi am reuşit să-i facem câteva fotografii. Noi credem că este o fetiţă şi vrem să rugăm publicul să-i găsească un nume. Avem deja mai multe propuneri, Ina, Kiki, Boni, Cici. Mai aşteptăm o săptămână şi apoi vom lua o decizie“, a spus Bianca Lovasz, şef Serviciu Grădina Zoologică Hunedoara.
Bianca Lovasz susţine că anunţul privind naşterea puiului de babuin a fost făcut relativ târziu, la o lună de zile de la eveniment, pentru că s-a aşteptat să se vadă dacă el supravieţuieşte. Părinţii puiului, Maia şi Gusty, sunt tare mândri de ”odrasla” lor. Maia a fost adusă anul trecut la Hunedoara, de la Zoo Tg. Mureş.
”Următoarea achiziţie pe care vrem să o facem este o familie de lupi, de la Grădina Zoologică din Piteşti. Lupul pe care-l avem este foarte bătrân”, a adăugat Bianca Lovasz.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

23 de ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

23 de ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

23 de ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

23 de ore ago