Categories: Actualitate

Dascălii din judeţ primesc banii pentru dezvoltarea carierei

Natalia Bumbac

În cadrul programului „Dezvoltarea carierei didactice”, profesorii vor primi în următoarea perioadă o sumă echivalentă cu 150 de euro. Este un program care a fost derulat şi în trecut şi care a fost întrerupt în 2010, iar acum, vine cu mai multe noutăţi.
Aşa cum a anunţat ministrul Educaţiei, spre deosebire de programul din anii precedenţi, când profesorii trebuiau să justifice cu facturi cum au cheltuit banii, acum, nu va mai fi necesar acest lucru. Va fi suficientă o foaie în care profesorii vor face un raport al felului în care au cheltuit cei 150 de euro. Remus Pricopie a adăugat, că de data aceasta nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi de a deconta facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi acolo unde vor crede că este necesar. Ei îşi pot achiziţiona materiale didactice sau pot participa la diverse cursuri de pregătire, conferinţe sau simpozioane, toate aceste lucruri contribuind la dezvoltarea carierei profesionale.
„Acest program, care vine în sprijinul profesorilor, are de această dată mai multe noutăţi. Una dintre ele este că vor beneficia de aceşti bani şi cadrele didactice auxiliare, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. La nivelul judeţului Hunedoara, vor primi această sumă circa 6.000 de cadre didactice şi cadre didactice auxiliare”, a afirmat profesoara Camelia Beşleagă, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
Ministerul Educaţiei a anunţat zilele trecute că banii vor fi transferaţi în următoarea perioadă către universităţi şi inspectorate şcolare, ca mai apoi să ajungă la beneficiari.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

8 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

14 ore ago