Categories: FlashSport

„Colecţie” de medalii hunedorene la C.N. de Nataţie

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au fost pe val, cucerind 10 medalii, în primele trei zile ale Campionatelor Naţionale de Înot pentru seniori şi juniori I, desfăşurate la finalul săptămânii, la Hunedoara. Performerul numărul unu al clubului de pe Cerna a fost Alexandru Bădeaţă (foto) (18 ani), câştigător a şapte medalii (două de aur, trei de argint, două de bronz), din care două la nivel de seniori şi cinci la juniori. Bilanţul sportivilor antrenaţi de Anca Băjan a fost completat de Adelina Buzdugan, triplă medaliată (o dată cu argint şi de două ori cu bronz), în probele de bras, la nivel de senioare. Competiţia de la Hunedoara a marcat şi stabilirea unui nou record naţional la nivel de seniori, performanţă care a lipsit de ceva vreme în înotul românesc.

Dublă de aur în proba favorită
Cea mai valoroasă performanţă a CSS  Hunedoara a fost realizată în proba de 400 de metri mixt, în care Alexandru Bădeaţă a devenit campion naţional, atât la nivel de seniori, cât şi la juniori. Considerată ca fiind cea mai dificilă probă a înotului, echivalenta unui maraton, cursa de 400 mixt a aliniat la start numai şase competitori (seniori şi juniori), iar Alexandru Bădeaţă a fost cel mai rapid dintre ei. Înotătorul de la CSS Hunedoara a parcurs distanţa de 400 de metri în cele patru stiluri de înot cu timpul de 04:25:87, fiind urmat în clasament de George Oancea (Petrolul) – 04:28:79 şi Florin Raiu (Dinamo) – 04:28:82. Pe lângă acest dublu triumf în proba sa favorită de 400 de metri mixt, Alexandru Bădeaţă a mai obţinut următoarele cinci medalii: bronz la seniori şi argint la juniori la 200 de metri spate, argint la juniori la 200 de metri mixt, argint la juniori la 50 de metri spate şi bronz la juniori în cursa de 100 de metri mixt. Înotătorul pregătit de Anca Băjan şi-a mai asigurat încă o medalie, ieri, în ultima zi a competiţiei. El a fost unul dintre cei doi juniori care s-au calificat în finala A a probei de 100 de metri spate şi indiferent de locul ocupat, în cursa desfăşurată aseară, urma să obţină minimum medalia de argint la nivel de juniori. Tot aseară, a concurat şi junioara Andra Mălina în finala B a probei de 100 de metri liber.

Specialistă la bras
Colecţia de medalii a CSS Hunedoara a fost completată de Adelina Buzdugan, care a reuşit trei prezenţe pe podium. Sportiva antrenată de Anca Băjan s-a dovedit o specialistă a probelor de bras, cucerind trei medalii în cursele derulate prin acest procedeu de înot. Adelina şi-a trecut în palmares medalia de argint în cursa de 200 de metri şi s-a clasat pe locul trei, cucerind două medalii de bronz, în probele de 50 şi 100 metri ale stilului bras.

Performanţa campionatului
Cel mai valoros rezultat al competiţiei derulate în weekend la Hunedoara a fost realizat de Alexandru Coci (CSM Braşov), care a stabilit un nou record naţional la nivel de seniori. Performanţa a fost realizată în proba de 100 m fluture, în ziua a doua a Campionatului Naţional de înot în bazin scurt, de 25 m, de la Hunedoara, cu timpul de 51 secunde şi 57/100. Coci a depăşit astfel recordul care îi aparţinea lui Ioan Gherghel (CSM Piteşti), din 8 decembrie 2005, de la Trieste (Italia) — 52 secunde 02/100. Coci a fost urmat în clasament de Daniel Macovei (ACS Delfinul Bucureşti), 54 sec. 13/100, şi de Alin Coste (CSM Braşov), 54 sec. 87/100.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago