Categories: Comunitate

Daruri pentru bătrâni și copii la Băcia, dar fără spectacol

Adriana Năstase

Pandemia prin care trece întreaga umanitate obligă autorităţile locale să se adapteze la noile restricţii. Astfel, la Primăria comunei Băcia lucrurile vor fi puţin altfel în ceea ce priveşte sărbătorile de iarnă. Dacă până acum, primarul comu­nei, Florin Alba (foto) şi aleşii locali organizau un spectacol pentru a întâm­pina ­cu bucurie sărbătorile de iarnă, iată că în condiţi­ile actuale nu se mai poate ca spectacolul să aibă loc.
Așa cum oamenii erau obișnuiți în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Băcia organiza două acțiuni specifice acestui sezon. Este vorba de distribuirea unor pachete cu cadouri persoanelor cu vârsta de peste 75 de ani și organizarea unui spectacol de colinzi, la finalul căruia, de asemenea, erau distribuite pachete cu cadouri tuturor copiilor Școlii Gimnaziale din Băcia. În acest an, din cauza situației speciale creeate de pandemia de coronavirus, primăria nu va mai putea organiza acest spectacol. Ca urmare, primarul, însoțit de echipele de consilieri din fiecare sat, va trece pe la toate casele din comună la care locuiesc persoane cu vârsta de peste 75 de ani, precum și copii cu vârsta de până la 16 ani, pentru a le distribui darurile. Distribuirea pachetelor se va face astfel:17 decembrie, în satele Petreni și Totia,18 și 19 decembrie, în Băcia și în 21 decembrie în satul Tâmpa, informează administrația locală a comunei Băcia.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

20 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

20 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

20 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

20 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago