Categories: Eveniment

Dan Radu Ruşanu, eliberat din arestul la domiciliu

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea din arestul la domiciliu a fostului parlamentar liberal de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto).  Arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar, iar decizia a fost luată în cadrul şedinţei de judecată din 2 septembrie a.c.. Hotărârea magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Dacă măsura controlului judiciar nu va fi contestată, atunci fostul demnitar nu va mai avea interdicţia de a părăsi domiciliul de la Sinaia, aşa cum prevedea măsura anterioară. Acesta va avea totuşi de respectat câteva reguli şi anume să se prezinte la instanţa de judecată de câte ori va fi chemat şi să anunţe imediat organul judiciar dacă şi unde îşi va schimba domiciliul. Să se prezinte la Poliţia din Sinaia conform programului de supraveghere şi să comunice periodic informaţii cu privire la mijloacele sale de existenţă. Ruşanu nu are voie să poarte sau să deţină arme şi nici nu are voie să comunice pe nici o cale cu martorii implicaţi în procesul în care este judecat. În caz că va încălca aceste prevederi, Ruşanu riscă să ajungă din nou în arest la domiciliu sau chiar în spatele gratiilor.
Liberalul este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, fostul demnitar mai este acuzat şi de infracţiuni de corupţie, favorizarea şi influenţarea infractorului. Acesta s-a aflat din martie până la începutul lunii iulie în arest preventiv, ca mai apoi, magistraţii să dispună continuarea executării pedepsei în arest la domiciliul său din Sinaia.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Fotbal pe plajă. A fost bine, dar nu destul

Singura reprezentantă a României în ediția din acest an a Cupei Cam­pionilor Europeni la fotbal…

2 minute ago

Transport gratuit la Supercupa României

Primăria Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara asigură trans­portul GRATUIT, cu autocarul, pen­tru 1.000 de suporteri…

2 minute ago

EURO 2024 Ai noștri joacă astăzi, pe Allianz Arena din Munchen. Împotriva Ucrainei

România debutează astăzi la EURO 2024, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta…

2 minute ago

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

2 zile ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

3 zile ago