Dan Diaconescu şi Vochiţoiu au coborât în Mina Lupeni

Maximilian Gânju

Ieri, Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, a coborât ieri în Mina Lupeni, pentru a vedea cât de grea este munca minerilor. El a fost însoţit în subteran de Haralambie Vochiţoiu, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu şi candidatul acestei formaţiuni la preşedinţia Consiliului Judeţean.
Dan Diaconescu a muncit împreună cu ortacii preţ de câteva minute şi, la ieşire, a spus că după ce va ajunge la guvernare, le va mări salariile, va liberaliza preţul huilei şi va redeschide minele. Haralambie Vochiţoiu a promis că va scădea preţul apei potabile în Valea Jiului, dacă va ajunge preşedinte la Consiliul Judeţean.

„Vom liberaliza preţul cărbunelui”

Dan Diaconescu a fost întâmpinat la poarta Minei Lupeni de mai mulţi simpatizanţi, printre ei, foşti mineri care i-au cerut să redeschidă minele de cărbune, pentru a avea locuri de muncă. Diaconescu şi Haralambie Vochiţoiu au stat de vorbă cu minerii din subteranul EM Lupeni, preţ de o oră, timp în care a văzut cât de greu se munceşte şi cât de slab sunt plătiţi ortacii. „Puţini lideri de la Bucureşti au venit şi vin în Valea Jiului şi mai puţini au coborât în mină. Este o vizită de documentare şi am vrut să văd cum muncesc minerii şi ce probleme au. Acum, ştiu că statul greşeşte de 20 de ani încoace în problema mineritului şi a stabilit tot timpul un preţ mai mic pentru cărbune decât cel real, pentru a favoriza importul. Este un asasinat economic ce s-a făcut până acum şi, după ce ajungem la putere, o să liberalizăm preţul huilei, astfel ca minerii să primească salarii ca şi cei din Germania sau din Polonia. În toată lumea se deschid mine, numai la noi se închid iar România este a cincea forţă în bogăţia din subteran din Europa. Ni se serveşte această teză la televizor de către domnul Băsescu sau guvernanţi, că minele nu sunt profitabile şi trebuie închise. Dacă se liberalizează preţul cărbunelui şi mina vinde cu 85 de lei gigacaloria, minele ar intra pe profit. De ce să importăm cărbune din Polonia cu 85 de lei sau din Africa de Sud cu 125 de lei pe gigacalorie, când cărbunele nostru este, poate, cel mai bun”, a declarat Dan Diaconescu.

Minerii s-au plâns de preţul apei

Dan Diaconescu a mai spus că a crezut că va intra într-o mină unde nu există un pericol foarte mare, însă a ajuns în frontul de lucru printre minerii care dădeau la baros, deoarece „nu există nici un loc ferit de pericol în minele din Valea Jiului”. Totodată, acesta a promis că după alegeri, unde crede că va obţine 40 de procente din totalul voturilor exprimate de români, îi va trage la răspundere pe toţi cei care au furat din banul public. De cealaltă parte, liderul PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, spune că ortacii i s-au plâns în subteran de foarte multe probleme pe care Consiliul Judeţean Hunedoara le-ar putea rezolva, dar mai ales, de preţul apei potabile. „Aceasta ar fi prima problemă care se va rezolva de a doua zi după ce am preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara. Viaţa minerului nu se trăieşte doar în subteran. Eu cred că multe se pot face de către Consiliul Judeţean şi până acum, nu s-au făcut, e adevărat, pentru că nu au fost alocate fonduri. Valea a fost păgubită şi ignorată de Consiliul Judeţean. Promit că în primele 48 de ore, ieftinim preţul apei, este o mare şmecherie a lui Mircea Moloţ. Am şi repurtat o victorie în lupta cu domnul Moloţ şi Consiliul Judeţean în această privinţă, când am adus fonduri pentru primării destinate subvenţiei la apă, deoarece oamenii îşi pierdeau casele. Vom veni cu un program clar pentru reabilitarea Văii Jiului, fiindcă sunt multe lucruri care nu au fost făcute. Noi, cei de la PP-DD, avem şi un program clar pentru redresarea mineritului”, a declarat Vochiţoiu. Acesta mai spune că de 20 de ani încoace, judeţul Hunedoara s-a prăbuşit, iar soluţia este PP-DD. „Politicienii care au guvernat România în ultimii 20 de ani şi-au bătut joc de ea. Oamenii trăiesc astăzi din mila publică, din ajutoare de la stat, pentru că aşa au vrut ciocoii, au un interes să-i ţină pe oameni aşa, săraci, ca să le cumpere ieftin votul. Alegerile reprezintă trei puncte importante pentru români şi-i rog să fie atenţi ce fac cu ştampila. Acest partid are forţa să spună, faţă de celelalte, că nu i-a minţit niciodată”, a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene a PP-DD.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • sondaj primari in valea jiului:
    -Petrila Gheorghe Bobar 45%
    -Petrosani Tiberiu Iacob Ridzi 56%
    -Aninoasa Ilie Botgros 38%
    -Vulcan Gheorghe Ile 68%
    -Lupeni Constantin Branduse 41%
    -Uricani Danut Buhaescu 83%
    sondaj presedinte consiliu judetean in valea jiului:
    - Mircia Muntean 38 %
    -Mircea Molot 24%
    - Costel Avram 20%
    -Haralambie Vochitoiu 6 %

  • Banditul securist Mircea Ioan Molot a scumpit apa pentru a-si face vile si pensiuni si a cumpara turme de mii de oi,jos cu banditul Mircea Ioan Molot.

  • Vochitoiu ia spus Elodiei (un prefacut mincinos acest Dan Diaconescu)cum dormea in Mina Petrila de ii spuneau minerii "scoalate puturosule".

  • Un Paste fericit sa aveti" HRISTOS A INVIAT " """iar pentru toti Romani Dan Diaconescu va reinvia Romania"
    Da, pentru ca PSD a distrus toata industria Romaniei, PSD mi-a amputate numele si nu mi-a permis sa ma casatoresc cu sotia in Romania’a trebuit sa cer viza extrema pentru a ne casatori in USA ,PSD nu a permis sa infintam in Romania lini de asamblaje utilaje agricole in Jitoni si Oncesti MaraMuresi,PNL a tradat poporul Roman prin unire cu Basescu iar claca lui Basescu a distrus pana si zambetul Romanilor,daca am piardut 22 de ani,se merita sa incercam 4 cu un partid nou si oameni noi,,,Un Paste fericit sa aveti cu respect de la Scott D.S cu nume amputate de politia PDS: God Bless Romania ut Dan Diaconescu to by Romanien President, asa vei si vom scapa cu toti de toate hainele,,,

    Nu ai mirare ca Olanda are asemenea viziuni, Guvernul Romaniei Nu primeste Cetateni Americani-Romani cu depline drepturi in Romania,Guvernul Romaniei ai impotriva Milioanelor de dollarilor care stau la poarta Romaniei si nu sunt lasati sa intre in Romania,cititi dovezile de mai jos,,

    Nici un Premier inclus cel de azi si nici un Guvern inclus cel de azi nu vad si nu aud zgomotul a milioane de dollari lunar care NU sunt acceptati in Romania,oare cei din toate guvernele si Premieri NU Au auzit Imnul cu strofa “Desteaptate Romane””
    Bancile centrale in Romania nu accepta depunere electronica a pensiilor Americane si a salariilor Americane pe teritor Romania,,,,Tara duce lipsa de valuta,iar rasponsabili dorm cu somn de intentie in a saraci si mai mult economia,,,

    The US Embassy and the Regional Federal Benefits Unit have advocated for direct deposit of benefits in bank accounts in Romania (country direct deposit), but the negotiations between the U.S. bank where the payment originates and a Romanian partner bank are still ongoing and there is no definite answer of when or if the negotiations will be completed. While still hopeful that country direct deposit will be offered in the future,

    Representatives of the Social Security Administration visited Bucharest in July 2011 to provide beneficiaries of SSA, VA and OPM who reside in Romania with the latest information about upcoming changes and payment options.

    Doamna Elena Udrea' ati facut stadion de fotbal in mijlocul tufelor de mesteacan de pe coasta Banita,ce bine era daca faceati mai bine o BUDA publica pentru copiiscoli din Banita,iar stadionul ii doar pentru a sta vacile satului la umbra vara cand bate musca,,,pacat de milioanele de euro ce le-ati aruncat pe asemenea stadioane zootehnice,pacat de guvernul ce va dat voie fare sa va verifice macar medical,,noi am mai avut o elena a stintelor,ca deaia sa ales praful , etc,

  • Dragi onorati candidati si membri ai Onoratului" Partiduul Poporului Dan Diaconescu,

    Azi May 03 2012 am avut onoarea sa particip la o intrunire cu peste 100 localnici din Satul Dalja Mare(sat alipit de mun Petrosani),la o jumatate de ora s-au adunat si Momarlani din Satul Dalja Mica si cativa din Aninoasa si Iscroni,alaturi de bucuria Momarlanilor din satele de mai sus,am convins a peste 150 momarlani sa fie membri ai Onoratului nostru Partidul Poporului Dan Diaconescu.Sambata seara May 05 2012 ne vom intailni membri si candidatul nou Primar Marin Vladislav al Partidul Poporului Dan Diaconescu al Comunei Banita din Hunedoara,suntem in legatura si cu sateni comunei Oncesti din Maramuresi si Poienile de sub munte,la fel comunicam cu comunitatile de Romani din Portland Oregon,comunitatilr de Romani din Dallas Texas, Yantis Texas,Longveiw Texas,Houston Texas.

    Onorati Membri ai Onoratuluii" Partidul Poporului Dan Diaconescu, fiti uniti,comunicati uni cu ceilanti,faceti cunostinte cu noi membri si bucurativa de acestia,noi in America asa am procedat atit in campania Clinton cat si an campania Obama care ambele au fost cu mult succes impotriva cocoilor republicani,cum ne spune Onoratul candidat Presedinte al Romania si creatorul Onoradomnul "Partidul Poporului Dan Diaconescu' ca Cocoi ne-au distrus Tara,iara noi Romani_Americani de peste Atlantic am vazut doar o bezna cu ceata deansa politica peste Romania,deacolo sa aprins o Lumina in Romania si acea Lunina a fost formarea Partidului Poporului Dan Diaconescu,aceasta Lumina sa aprins pentru toti Romani si pentru prima data din 89 incoace,eu personal am venit in Romania sa iau Lumina din Lumina aprinsa de Onoratul Dan Diaconescu formand Onoratul Partidul Poporului Dan Diaconescu,Eu m-am inscis ca membru in formatiunea PPDD in Comuna Banita judet Hunedoara din Romania,sotia mea ii membru PPDD Petrosani,avem o bucurie de a fi membri PPDD si vom da Lumina din lumina luata de noi,faceti la fel ca aceste momente sunt unicate in Romania pentru titi cetateni Romaniei si din strainatate.

    Tot azi am vazut in satele de mai sus Sateni(Momarleni)arau gradinile cu pluguri trase de cai ca pe timpul Dcilor,am vazut uni transportand fan cu TARSU(transportor Dacic facut din crangi de arbori),asa ca sa nu uitam ca la Sate viata ai in multe locuri ca pe vremea Dacilor,am aflat ca ance mai sunt Sate cu oameni unde nu au avut si nu au lumina electrica sub motivatia politica ca a fi fost Sate de partizani de munte,,Alte amanunte ,,Sa cunoasteti ca atat in satele Dalja Mare si Sat Dalja mica cat si satele din Comuna Banita Jud Hunedoara sunt drumuri de tip ULITA de pamant cu alocuri peatra Etiopeana (de calitate jalnica),dar printre toata aceasta saracie lucie si cu la toata casa din sate cu toaleta de tib cutie langa casa(ca in ani 1700) sa nu uitam ca in Tufari de mesteceni ai comunei Banita sa construit Sala de Sport si Arena fodbal din programarea Elena Udrea care anca nui acoperita si ai doar ca ZACATA (umbrar) pentru Vacile Satenilor,,,

    Iubiti Romania si nu uitati ca sa aprins Lumina in Romania prin Partidul Poporului Dan Diaconescu,

    God Bless PPDD

    Cu sinceritate si respect va scris Scott Dorey I Saturn

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

22 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

22 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

22 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

22 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

22 de ore ago