Dan Diaconescu ar vrea sã-i reprezinte pe mineri

  Maximilian Gânju

La jumătatea lui septembrie patronul OTV va decide dacă va candida pentru un post de parlamentar în Valea Jiului. Liderul PP-DD s-a gândit că la alegerile generale de peste câteva luni, o candidatură într-un colegiu din zona minieră n-ar fi tocmai o idee rea.

Încă nu-i nimic bătut în cuie
Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu (foto), a lansat ideea unei candidaturi în Valea Jiului la o întâlnire cu liderul din Hunedoara al organizaţiei, iar acum se fac analize dacă este oportună sau nu. Diaconescu a fost în Vale în urmă cu câteva luni şi s-a întâlnit cu minerii de la EM Lupeni chiar în subteran, iar apoi le-a promis că dacă va ajunge la guvernare, le va mări salariile, va liberaliza preţul huilei şi va
redeschide minele. Diaconescu nu s-a gândit încă dacă va candida la Senat ori Camera Deputaţilor. „Mie mi-ar conveni cu certitudine. Lui i-a plăcut primirea în Valea Jiului, oamenii, Valea în general. De la el a plecat ideea, dar încă nu e nimic stabilit, nu-i nimic cert. Acum se face o analiză pe colegii. E interesat de zonă pentru că, în primul rând, Valea Jiului este o zonă problemă, se vede în orice, în şomaj, în toţi indicatorii economici. Norocul nostru e că se iese devreme în pensie, minerii ies la 45 de ani şi părinţii îşi întreţin copiii în continuare”, a declarat preşedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu.

Minerii sunt defavorizaţi
La întâlnirea cu minerii din Lupeni, Dan Diaconescu a mai susţinut că minerii primesc puţin pentru munca lor, deoarece statul a vrut favorizarea importului de huilă. „Este un asasinat economic ce s-a făcut până acum şi, după ce ajungem la putere, o să liberalizăm preţul huilei, astfel ca minerii să primească salarii ca şi cei din Germania sau din Polonia.  Dacă se liberalizează preţul cărbunelui şi mina vinde cu 85 de lei gigacaloria, minele ar intra pe profit. De ce să importăm cărbune din Polonia cu 85 de lei sau din Africa de Sud cu 125 de lei pe gigacalorie, când cărbunele nostru este cel mai bun”,declara Diaconescu la gura minei Lupeni.
O decizie în privinţa candidaturii ar urma să fie luată după jumătatea lunii septembrie. „Ne vom întâlni undeva la 15 septembrie şi se fac scenarii, analize, atunci vedem. E important cum se poziţionează şi celelalte partide”, a mai declarat Vochiţoiu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago