Categories: ComunitateFlash

Curăţenie de primăvară şi drumuri proaspăt marcate la Ilia

Oana Mihnea

La sfârşitul săptămânii trecute, în comuna Ilia a avut loc o acţiune amplă de ecologizare la care au participat 100 de elevi voluntari. Aceştia au luat la pas toate străduţele din localitatea Ilia, dar şi din satele aparţinătoare comunei şi au strâns toate gunoaiele aruncate la voia întâmplării. Nu este prima acţiune de acest fel, primăria a organizat una indentică şi anul trecut, iar iniţiativa a fost mai mult decât benefică.

Au curăţat toată comuna
Acţiunea de ecologizare a fost gândită de administraţia locală Ilia, iar cei 100 de tineri care au răspuns prezent şi au dorit să fie voluntari sunt de la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir“ Ilia. Fiecare dintre ei a primit câte o pereche de mănuşi şi un sac menajer şi au format mai multe grupuri pentru a putea acoperi întreaga comună. Nu doar localitatea Ilia a fost curăţată de gunoaie, ci şi toate uliţele din satele aparţinătoare. „Spre marea mea bucurie, după o discuţie pe care am avut-o cu directorul liceului din Ilia şi cu corpul didactic, ne-am hotărât să facem curăţenie în toată comuna. Au făcut un tabel unde copiii s-au înscris voluntari, apoi au pornit la treabă. Au venit aproximativ 100 de elevi, iar noi am pus la dispoziţie microbuzele şcolare. După ce au terminat treaba, le-am făcut o surpriză şi le-am făcut cinste cu câte o pizza. Este a doua oară când facem această acţiune şi încercăm să continuăm în fiecare toamnă şi primăvară“, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

Drumuri marcate
Alături de elevii voluntari au fost şi câţiva profesori, care au ţinut să le fie alături şi să contribuie împreună la reuşita activităţii. „Această acţiune la nivelul comunităţii este binevenită pentru că dezvoltă un spirit de echipă, elevii reuşesc să interacţioneze mai bine, dezvoltă alte abilităţi şi pun în valoare şi alte calităţi pe care le au. Este foarte important faptul că astfel de iniţiative pun în valoare relaţia dintre instituţia primăriei şi şcoală. Elevii au fost foarte entuziasmaţi de ideea de ecologizare a zonei în care locuiesc“, a precizat Cristian Pănescu, profesor de Limba şi literatura română la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir“ Ilia.
În doar câteva ore, participanţii s-au întors la punctul de plecare, sediul Primăriei Ilia, cu roadele muncii lor. Au reuşit să strângă aproximativ 250 de saci de gunoaie a câte 200 litri fiecare, iar acum întreaga comună este mult mai curată.
Tot la finele săptămânii trecute, administraţia locală a mai făcut un pas spre modernizare. Toate drumurile din satele comunei Ilia, şi anume, Bacea, Bretea Mureşană, Brâznic, Cuieş, Săcămaş, Sârbi şi Valea Lungă, au acum marcaje rutiere. Având în vedere că toate aceste drumuri au fost asfaltate, s-a dus la îndeplinire şi ultimul pas, acela de a fi marcate pentru asigurarea siguranţei traficului rutier.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

7 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago