Categories: Sport

„Cupa Europei” de judo de la Deva. Notă maximă la organizare, „fericire” la performanţe

Ciprian Marinuţ    

Prima competiţie internaţională de judo desfăşurată la Deva, „Cupa Europei” U21, care a avut loc la finalul săptămânii, la Sala Sporturilor, l-a uns pe suflet pe Doru Ioan Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo. Deveanul apreciază că reprezentantul UEJ va da notă maximă la organizare şi spune că ar fi fericit ca istoria performanţelor de la Deva să se repete şi la Campionatele Europene de la Bucureşti.
Evenimentul sportiv al anului
„Cupa Europei” la judo, rezervată juniorilor sub 21 de ani, şi cotată ca întrecere de „Top Ranking” candidează cu pretenţii de câştig la titlul de evenimentul sportiv al anului în judeţul Hunedoara. Motivul? Pe cele trei suprafeţe de concurs montate la Sala Sporturilor, care a fost „cosmetizată” la standardele internaţionale cerute, şi-au etalat calităţile unii dintre cei mai promiţători judoka europeni. Poate câţiva viitori campioni olimpici la JO Rio 2016, după cum aprecia reputatul tehnician Florin Bercean, antrenorul Lotului Olimpic feminin de judo al României. Cei aproximativ 300 de judoka din 17 ţări ale bătrânului continent s-au duelat pentru medalii la 16 categorii de greutate: opt la feminin şi opt la masculin. „A fost o competiţie de nivel internaţional, în care organizarea a fost peste aşteptări. Cred că delegatul Uniunii Europene de Judo ne va acorda nota maximă pentru organizare. În plus, şi calitatea sportivilor prezenţi la Deva a fost una foarte ridicată”, a afirmat Doru Sapta, preşedintele FR Judo.
Rezultate valoroase
Şi din punct de vedere al performanţei sportive competiţia a fost un succes, întrucât reprezentanţii României şi-au trecut în cont şapte medalii: una de aur prin Larisa Florian (ctg. 52 kg), trei de argint prin lmer Szocs la categoria – 73 kilograme, Ştefania Adelina Dobre la cat. – 57 kg şi Andreea Panea la + 78 kg. şi trei de bronz prin Florin Eduard Selea la categoria – 55 kilograme, Mircea Croitoru la cat. + 100 kg; şi Patricia Patras la cat. – 57 kg. Cel mai bine s-a prezentat Olanda care a cucerit şapte medalii de aur, în topul medaliilor urmând Rusia şi Serbia, cu câte două prezenţe pe treapta întâi a podiumului. „Larisa Florian a învins-o în ultimul act pe Anastasia Kovalenko din Rusia şi a confirmat că este campioana europeană a categoriei. Mă aşteptam să obţină medalie de aur şi Ştefania Adelina Dobre, dar ea a greşit în ultimele 20 de secunde ale finalei. La general, rezultatele sunt foarte bune, deoarece repetarea istoriei cu un număr de şapte medalii cucerite la Campionatul European, din toamnă, de la Bucureşti, m-ar face fericit”, a precizat Doru Sapta.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago