Categories: Sport

Cupa Davis: România – Portugalia, în luna septembrie

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei oraşe din Europa, a anunţat luni Federaţia internaţională de tenis (ITF).
Kosmos Tennis, grupul care a cumpărat competiţia pe echipe pentru o perioadă de 25 de ani, a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câştigarea Salatierei de Argint), pe parcursul a 11 zile, ediţia 2021 disputându-se între 25 noiembrie şi 5 decembrie”, potrivit unui comunicat al ITF.
ITF a aprobat de asemenea o reducere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe începând din 2021 care va adăuga alte două oraşe euro­pene alături de Madrid. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două gru­pe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala, se precizează în comu­nicat.
Organizatorii au lansat un apel pentru a iden­tifica oraşele care s-ar alătura Madri­dului în vederea organizării ediţiei din 2021 iar o decizie finală va fi luată în luna martie, ţinând cont de şi de evoluţia Covid-19.
Prima ediţie a Cupei Davis cu nou format a avut loc în 2019 la Madrid şi a fost câştigată de echipa ţării gazdă, Spania, dar nu a fost bine primită de public. Desfăşurarea competiţiei într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza coronavirusului.
În ceea ce priveşte naţionala Românei, aceas­ta va evolua, pe propriul teren, cu Portugalia, în luna septembrie. Marius Copil şi colegii lui de echipă fac parte din Grupa Mondială I, ultimul meci fiind câştigat, în primăvara anului trecut, chiar la începutul pandemiei de coronavirus, cu China.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Play-off și play-out cu echipele hunedorene în competiție

Campionatul Ligii a III-a, cu referire la seria a VII-a, unde evoluează cele două formații…

12 secunde ago

Duel la distanță între Lupeni și Brad

Etapa cu numărul 19 pro­gra­mează la finalul săptămânii, mai pre­cis sâmbătă, 30 martie, în­ce­pând cu…

1 minut ago

Au luptat pentru bronz!

Luptătorii de la CSS Petroșani au reușit să urce pe podium la Campio­natul Național Școlar,…

1 minut ago

Judoka pentru Campionatul Național

Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva va fi reprezentat de 12 sportivi la Campionatul Național…

1 minut ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago