Actualitate

Cum s-a sărbătorit Ziua Poliției în județ. Cine a fost avansat în grad și ce colectiv a fost declarat cel mai tare

Ieri, polițiștii au sărbătorit 202 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al ins­tituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie mo­dernă, aflată în slujba legii.

Spirit civic
Poliţiştii hunedoreni au marcat Ziua Po­liţiei Române prin premierea poli­ţiştilor și echipelor care au câştigat di­fe­ritele competiţii sportive organizate cu această ocazie (fotbal, tir, şah, tenis de masă).
Festivitatea a continuat cu avansarea, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, a 125 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi a culminat cu de­sem­narea cel mai bun colectiv de poliţişti, a celei mai bune subunităţi de poliţie, a celei mai bune secții rurale de poliție şi, desigur, a poliţistul anului. De asemenea, a fost felicitat public, primind o diplomă de excelență, un agent de poliţie care s-au remarcat prin activităţi profesionale de excepţie şi, mai ales, prin spirit civic. Este vorba despre agent principal de po­liție Marius-Iulian Pădurariu, pentru me­ritul de a fi contribuit – prin aplicarea teh­nicilor de prim-ajutor, până la sosirea la fața locului a echipajului medical spe­cia­lizat – la salvarea vieții unui bărbat aflat în stare de inconștiență, căzut pe partea carosabilă.

Investigații criminale
„În urma deliberărilor, Secția de Poliție Rurală Șoimuș a fost desemnată cea mai bună secție de poliţie, Poliția Sta­ți­u­nii Geoagiu a fost desemnată cea mai bună subunitate de poliție, în timp ce Serviciul de Investigații Criminale a fost desemnat «colectivul anului».
Diploma de excelenţă «poliţistul anu­lui» a fost acordată comisarului şef de poliţie Viorel Costel Lăban (foto), adjunct al Poliției municipiului Hunedoara – un ofițer cu peste 24 de ani de experiență ope­rativă în structurile Poliției Române și coordonatorul activităților de investi­ga­ții criminale și poliție criminalistică de la nivelul municipiului Hunedoara”, a decla­rat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Dotările
Manifestarea dedicată Zilei Poliţiei Române a continuat în curtea interioară a Palatului Copiilor, din Deva, unde au pre­zentat o parte din dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale I.P.J. (autolaboratorul criminalistic mobil des­tinat cercetării la faţa locului, cu teh­nica foto-video digitală, trusele spe­cia­li­zate, şi echipamentele criminalistice ne­ce­sare descoperirii tuturor tipurilor de ca­tegorii de urme existente în câmpul in­frac­ţional, autospecialele Serviciului Rutier, autospecialele Biroului Protecția Animalelor şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale), dar şi un stand de prezentare a activităţii Compar­ti­men­tului de Analiză şi Prevenire a Cri­minalităţii. Totodată, elevii unităţilor şco­lare din municipiul Deva interesaţi în a urma o carieră de poliţist au avut ocazia de a primi informaţii de la ofiţerii Ser­vi­ciu­lui Resurse Umane privind oferta edu­caţională a instituţiilor de învă­ţă­mânt ale Ministerului Afacerilor Interne. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago