Categories: Actualitate

Avansaţi în grad

Loredana Goangă

După ce au marcat evenimentul, în avans, luni, la Petroşani, ieri, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, plină până la refuz, Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită de poliţiştii hunedoreni, în cadrul unei festivităţi care deja a devenit tradiţională.
De fapt, ieri s-au împlinit 192 de ani de când a luat naştere Poliţia ca instituţie modernă, aflată în slujba legii. „Este un moment foarte important pentru întreaga Poliţie Română, pentru poliţiştii hunedoreni în special. Este o aniversare dedicată nu doar Poliţiei, ci şi comunităţii locale pe care noi o servim”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Cei mai buni dintre cei buni
La fel ca în fiecare an, în cadrul festivităţii au fost premiaţi cei mai buni poliţişti hunedoreni. Astfel, titlul de cea mai bună Secţie de Poliţie Rurală a fost acordat Secţiei Ilia, în timp ce Poliţia oraşului Haţeg a fost desemnată cea mai bună subunitate de poliţie orăşenească. În acelaşi timp, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Hunedoara a primit distincţia pentru „Colectivul anului”, iar Poliţia municipiului Vulcan s-a dovedit a fi cea mai bună secţie municipală din judeţ. Poliţistul anului a fost numit comisarul Marius Aurelian Stoica de la Biroul de Investigare a Fraudelor Petroşani.
Criteriile după care s-au oferit distincţiile au fost etica, operativitatea şi profesionalismul cu care oamenii legii hunedoreni au răspuns solicitărilor comunităţii.

Diplome şi cupe
După cum ne-am obişnuit, nici avansările, fie ele la termen, sau înainte de termen, nu au lipsit, ieri, 160 de ofiţeri şi agenţi de poliţie fiind avansaţi în grad. Tot cu acest prilej, au mai fost acordate diplome şi cupe poliţiştilor sau echipelor care au câştigat diferite competiţii sportive la şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

18 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

18 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

18 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

18 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

18 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

18 ore ago