Categories: Comunitate

Cum putem adopta un câine la distanţă?

Sorina Popa

Potrivit lui Nicolae Oprean, preşedinte-di­rector executiv al Asociaţiei-Serviciul spe­cia­lizat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, adăpostul pentru câini de la Sântuhalm va fi redeschis în două săptămâni. Adăpostul de aici a fost modernizat, iar în scurt timp, ani­ma­lele vor putea locui în condiţii excelente.
Adăpostul de la Sântuhalm va avea 120 de locuri, dintre care 30 sunt destinate pentru adopţiile la distanţă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. L-am întrebat pe Nicolae Oprean ce înseamnă acest lucru?
„Persoanele care doresc să adopte un câine, dar nu pot să-l ducă acasă, nu au condiţiile necesare, îl poate adopta şi lăsa la adăpost. Noi în hrănim, îl îngrijim, dar proprietarul este persoana care l-a adoptat. Ne plăteşte 250 de lei pe lună pentru asta. Dacă animalul se îmbolnăveşte, nu putem face nimic până nu avem acordul pro­prietarului”, a spus Nicolae Oprean, preşe­dinte-director executiv al Asociaţiei-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ.
Cotizaţia UAT-urilor la operator este de 11 lei/cap de locuitor. Cheltuiala pentru trans­port, capturare, hrană, toate cheltuielile pen­tru o lună cu un câine recuperat de pe străzi se ridică la 572 de lei. Asociaţia are 33 de an­gajaţi, faţă de 60 câţi erau înainte. Un lucru bun este că operatorul se situează pe locul al treilea pe ţară, după activitatea prestată.
Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani, iar cel de la Deva-Sântuhalm, cum arătam, va fi funcţional în scurt timp.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

4 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

4 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

4 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

4 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

4 ore ago