Categories: Comunitate

Cum este influenţată activitatea de la Hidroserv Haţeg de ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica S.A.

Magdalena Şerban

La finele lunii trecute, Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei Hidroelectrica S.A, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei. Încetarea insolvenţei poate constitui o viaţă mai bună şi pentru Hidroserv S.A, cele două societăţi aflându-se într-o relaţie de interdependenţă. Cât priveşte veştile despre noi lucrări atribuite, legate de sucursala Hidroserv Haţeg, acestea sunt încă în expectativă.

Suntem legaţi unul de celălalt
„Dependenţa noastră de Hidroelectrica a fost din naştere. În anul înfiinţării, Hidroelectrica şi Hidroservul au reprezentat o singură entitate, dar prin 2002, s-a hotărât separarea lor. Cu toate acestea, una fără cealaltă nu pot supravieţui: partea de mentenanţă nu ar avea sursa de venit, iar partea de exploatare riscă să pună lucrurile pe butuci. În momentul de faţă, suntem în faza de promisiuni, fiind asiguraţi că se va da drumul la lucrări, în vederea continuării serviciilor efectuate către Hidroelectrica. Există o listă de lucrări potenţiale care pot fi executate, însă aşteptăm să se clarifice poziţia conducerii Hidroelectrica, pentru a putea derula, în continuare, alte execuţii, a precizat ing. Ioan Soloi, directorul adjunct tehnic al S.C. Hidroserv Haţeg S.A.

Banii trebuie căutaţi
Dar până una, alta, salariaţii trebuie plătiţi, aşa că Hidroserv Haţeg s-au orientat către diverse investiţii. „Nu am stat chiar cu mâna întinsă până acum, ci am avut nişte lucrări pentru sucursala locală Hidroelectrica, pe care le-am derulat pe un alt capitol, adică nu pe cel de mentenanţă. Am reuşit să ne plătim angajaţii şi încercăm să intrăm şi în alte zone de interes economic, participând la diferite licitaţii. Una dintre ele este chiar cea legată de investiţia de la Apa Prod. Suntem patru firme în asociere şi trei în subcontractare. E destul de greu, pentru că nu sunt chiar simple condiţiile impuse. Spre exemplu, la prima licitaţie a cărei răspuns se află în analiză, garanţia de participare a însemnat pentru Hidroserv Haţeg patru milioane de lei, bani stocaţi într-un cont. E vorba de executarea unor lucrări de apă-canal, staţii de pompare, instalaţii electrice. Mai vrem să participăm şi la alte licitaţii, pentru a ne contura o marjă de siguranţă financiară”, a mai spus Ioan Soloi.
La rândul său, inginerul Puiu Adrian Badea (foto), directorul S.C. Hidroserv Haţeg S.A., a precizat că „nu am dat afară oameni, propriu-zis, ci i-am ajutat pe cei care au dorit să se pensioneze anticipat sau care au îndeplinit condiţiile de pensionare. Este vorba de 27 de persoane care au plecat, de la începutul anului. Încercăm, pe cât se poate, să ne menţinem colectivul, tocmai de aceea căutăm soluţii, în permanenţă. Suntem un oraş mic şi o comunitate în care ne bazăm unii pe alţii”, a subliniat directorul Hidroserv Haţeg.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Tooot pe mentinerea ... "colectivului" se bazeaza nea Puiu, "inginerul" ... AGRONOM

    Si cum Hidroservu' va face canalizari, IGO, (pardon) Prestatorul, se va duce naibii !!!

    Pacat! ... Pacate!

    Parinte Budiu' hai, pana nu-i prea tarziu, si la FEH si la Hidroserv si la Spital !

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

2 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

8 ore ago