Cum ajung foşti prefecţi sau primari consilieri personali

Sorina Popa

Să nu credeţi că politicienii care nu au reuşit să câştige vreo funcţie la alegerile locale sau generale de anul trecut, au rămas pe dinafară. Nu, întotdeauna pentru ei se găseşte un locşor, la stat, evident, că doar oamenii aşa au fost învăţaţi, să lucreze în sistemul public.
Aşa se întâmplă cu fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, fost prefect al jude­ţului, Sorin Vasilescu (foto stânga). De anul trecut, după ce nu a mai fost inclus în echipa de candidaţi ai organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, el şi-a găsit un post în scurt timp. Ce anume? Ei bine, Sorin Vasi­les­cu este consilier personal al primarului din Orăştie, Ovidiu Bălan (PSD). Vasilescu îl consiliază pe primarul municipiului Orăştie în ceea ce priveşte fondurile europene. Nimic rău în asta, şi sigur sfaturile sale sunt apreciate de primar şi nu numai.
Un alt exemplu este cel al fostului primar Pro România din Simeria. Emil Rîşteiu (foto dreapta) este tot mai aproape de postul de consilier al … primarului comunei Bretea Română, Răzvan Ionescu (PSD). Potrivit primarului din Bretea Română, Rîşteiu încă nu a fost angajat, sunt negocieri. Cert este că nu se dau concursuri pentru aceste posturi, fiecare primar putând să-şi ia pînă la patru sau cinci consilieri personali, în funcţie de unitatea-administrativ teritorială pe care o conduce.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.