Categories: Sport

Cum a fost ridicată din temelii baza sportivă de la Şoimuş a secţiei de kaiac a LPS Cetate Deva

Nicolae Gavrea

Am tot scris în materialele publicate în cotidianul nostru despre performanţele obţinute în ultimii doi ani de către sportivii pregătiţi de profesorul Alexandru Mureşan (foto), în cadrul secţiei de kaiac de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva. De la debutul activităţii la această secţie de performanţă, au fost înregistrate rezultate remarcabile, medalii cucerite la toate competiţiile naţionale de junior, multipli campioni naţionali şi sportivi cooptaţi la loturile naţionale de juniori. Totul realizat cu ambiţie şi pasiune.

Puţini sunt însă cei ce cunosc faptul că prof. Alexandru Mureşan a preluat baza sportivă a clubului, bază situată aproape de municipiul Deva, la Şoimuş, cu un kaiac plin de spărturi şi o padelă crăpată iar în aşa-zisa magazie fără pereţi exteriori, nişte schifuri de canotaj într-o stare avansată de degradare şi o „şalupă“ fără motor. Mai mult, puntea de acces a pontonului fusese luată de viitura de pe Râul Mureş, ancorajul de la mal fiind tăiat de cine ştie cine.
Ca orice gospodar, prof. Alexandru Mureşan a început cu temelia bazei şi ajutat de oameni inimoşi, a amenajat şi decolmatat malul râului, pe care apoi l-a adus la acelaşi nivel cu curtea Bazei Sportive. Apoi a trecut la modernizarea şi construirea rampei pontonului de acces de pe râu.
A bătut la uşile multor sponsori şi a reuşit să aducă la baza nautică, o nouă şalupă cu motor, la care s-a adăugat apoi, cum era normal, o construcţie nouă, cea a hangarului pentru şalupă. Un hangar metalic care a fost ridicat cu o macara de mare putere pentru a fi trecut peste reţeaua de curent electric şi apoi pus pe apă.
Dacă la început a fost, cum spuneam, un kaiac peticit, au venit rând pe rând altele, împrumutate, dar şi din cele noi, cumpărate de sponsori adevăraţi, anonimi. Au fost renovate şi vestiarele care acum sunt primitoare şi utilate ca acasă.
Totul pentru sprijinul activităţii sportivilor de la secţia de kaiac a clubului devean. Acum, sportivii şi antrenorul lor aşteaptă doar să revină perioada în care ei se vor afla din nou pe Mureş pentru a pregăti alte performanţe pentru LPS Cetate Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

9 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

9 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

9 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

9 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

9 ore ago