Categories: EvenimentFlash

Culmea prostiei? Înşelată la telefon, de trei ori în aceeaşi zi

Maximilian Gânju

În ciuda semnalelor de alarmă trase de poliţişti şi a cazurilor repetate de înşelăciune prin telefon mediatizate, în municipiul Petroşani, metoda de înşelăciune „telefonul” merge ca unsă.

Prima ţeapă: 4.000 de lei
O femeie, de 56 de ani, din municipiul Petroşani, a doborât orice record, fiind înşelată de nu mai puţin de trei ori în aceeaşi zi. Metoda a fost cea clasică, a fost sunată de un individ care i-a spus că este fericita câştigătoare a unui premiu de 10.000 de euro, la un concurs organizat de o societate de telefonie. Pentru a lua banii, trebuie să vină şi ea cu o micuţă contribuţie, recuperabilă, bineînţeles, odată cu încasarea premiului. Femeia s-a conformat şi a virat escrocului, prin bancă, 4.000 de lei. Totul se întâmpla miercuri la ora 11,00.

A doua ţeapă: 3.500 de lei
Puşcăriaşul care a înşelat-o s-a „prins” că figura ţine şi a „pasat-o” la un coleg, care a stors-o şi el de bani, adică de 3.500 de lei. „În cadrul aceluiaşi apel, partea vătămată a purtat discuţii şi cu un alt bărbat necunoscut, şi la solicitarea acestuia, s-a dus la un oficiu poştal, unde a depus prin transfer on-line suma de 3.500 de lei, pentru a intra în posesia premiului”, arată inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

A treia ţeapă: încă aproape 1.000 de lei  
Şi dacă ulciorul merge de două ori la apă, în acest caz, a mers şi a treia oară. În aceeaşi zi, dar câteva ore mai târziu, femeia a fost sunată iarăşi, dar nici atunci nu şi-a dat seama că totul este o escrocherie. De data aceasta, escrocul care a sunat-o i-a cerut să cumpere 10 cartele SIM reîncărcabile în diferite reţelele de telefonie, după care să-i comunice acestuia, telefonic, codurile de reîncărcare. Bineînţeles că femeia s-a conformat. În final, când a sunat să-şi ridice premiul de 10.000 de euro,  pentru care şi-a risipit economiile, a aflat că a fost ţepuită. Aşa că, ieri, la prânz, a mers glonţ la Poliţia Petroşani, pentru a depune plângere. Oamenii legii încearcă să dea de urma escrocilor, însă şansele de recuperare a prejudiciului, chiar dacă sunt prinşi, sunt aproape zero. Cazul femeii din Petroşani este o premieră naţională, fiind singura înşelată prin metoda „telefonul” de trei ori în aceeaşi zi.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago