Categories: ActualitateFlash

Cu cardul în buzunar şi ochii în soare

Nicolle Ebner

Restructurarea oficiilor CEC Bank nerentabile lasă cu ochii în soare  pensionarii din zona Ghelari, precum şi beneficiarii subvenţiilor plătite de APIA, prin intermediul cardurilor emise de CEC Bank.
Restructurarea CEC Bank afectează mediul rural
Conform protocoalelor încheiate, atât pensionarii, cât şi beneficiarii de subvenţii primesc banii pe cardurile emise de CEC Bank. În urma unei publicităţi incisive, oamenii au fost convinşi în cele din urmă că virarea banilor pe card le conferă mult mai multă siguranţă, îi scuteşte de statul la cozile din faţa ghişeelor de plăţi, ba mai mult, chiar şi de drumurile lungi şi costisitoare până în primul oraş în care funcţionează filiale CEC Bank. După ce s-au obişnuit cu binele, ghelărenii află cu stupoare că staff-ul băncii de la Bucureşti a decis desfiinţarea oficiilor nerentabile, printre care şi pe cel din localitatea lor. „Sunt mulţi pensionari. Din cei 3.000 din zona noastră, peste 10 la sută sunt arondaţi la CEC, plus crescătorii de animale şi proprietarii de păşuni, cărora APIA le face plăţile subvenţiilor tot prin carduri emise de CEC Bank. Am văzut cu ochii mei decizia conducerii de la Bucureşti, de închidere a oficiului din Ghelari şi nu înţeleg de ce. Oficiul funcţionează într-un spaţiu din primărie iar cheltuielile pentru chirie, căldură, curent, apă şi întreţinere  sunt de 20 de lei pe lună. Eu nu cred că acestea se pot numi cheltuieli ce nu pot fi suportate de o bancă, dar conducerea sucursalei din Deva trebuie să respecte deciziile de la centru”, a declarat primarul Ioan Bulbucan, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Şi ca lovitura sub centură să fie şi mai dureroasă, edilul spune că a fost informat de închiderea oficiului CEC Bank din Ghelari, abia la o lună după decizia staff-ului de la Bucureşti.

Ghelărenii, nevoiţi să-şi ridice pensiile din Hunedoara 
Prin urmare, începând cu luna martie, pensionarii şi beneficiarii de subvenţii sunt obligaţi să facă naveta lunar, între Ghelari şi Hunedoara, cea mai apropiată localitate în care funcţionează o filială CEC Bank. „Noi ştim că CEC Bank a fost făcută ca bancă de stat, pentru a fi în sprijinul comunelor, or’ realitatea demonstrează altceva. Un bilet dus-întors la Hunedoara costă 10 lei. De unde să dea pensionarii atâţia bani pe navetă? Nici cu Poşta Română nu este o soluţie, pentru că după grozăviile întâmplate în ultima perioadă, nici un poştaş nu-şi asumă riscul de a bate drumurile cu pensiile în taşcă. În plus, mulţi fermieri nu-şi vor mai face contract cu APIA, tot din cauza numeroaselor drumuri pe care trebuie să le facă pentru definitivarea actelor şi plata taxelor. M-au anunţat deja că preferă să vândă animalele sau păşunile”, mai declară primarul comunei Ghelari, Ioan Bulbucan.
Zilele trecute, primarul a cerut ajutorul Prefecturii Hunedoara să facă demersuri pe lângă conducerea centrală a CEC Bank. Se aşteaptă un răspuns oficial, însă există semnale că pe lista neagră a restructurărilor figurează şi alte oficii deschise în comunele din judeţ.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago