Categories: ActualitateFlash

Cardurile blocate de CEC Bank vor fi înlocuite curând

Cristina Ghenea

Blocarea cardurilor VISA, administrate de CEC Bank, afectează sute de hunedoreni. Mulţi dintre aceştia sunt pensionari, cărora li se virează pensia pe carduri. Oamenii sunt îngrijoraţi, pentru că nu ştiu cum să intre în posesia banilor.

Atac informatic asupra bazei de date
În urmă cu două zile, CEC Bank a decis blocarea, potrivit unor surse, a unui număr de aproximativ 17.000 de carduri tip VISA, ca urmare a atacului informatic asupra unei baze de date internaţionale. Potrivit reprezentanţilor CEC Bank, decizia a fost luată ca o măsură de precauţie, iar clienţii nu ar trebui să fie îngrijoraţi. „Banca a primit sesizări oficiale, conform cărora informaţiile aferente unui număr de carduri au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale”, se arată în comunicatul de presă publicat de reprezentanţii CEC Bank.
Mulţi dintre clienţi sunt însă nemulţumiţi de această măsură şi îşi fac griji că nu îşi vor mai recupera banii. Un cetăţean din Simeria a sesizat redacţia noastră cu privire la acest lucru. „Am vrut să-mi scot pensia, dar ATM-ul mi-a blocat cardul. Ar fi trebuit să anunţe înainte, mai ales că suntem în perioada sărbătorilor şi avem de făcut cumpărături”, a declarat clientul CEC Bank din Simeria.

Problema se rezolvă până luni
„În primul rând, dorim să menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank, ci cardurile de tip VISA, administrate de mai multe bănci. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create, dar în conformitate cu cele menţionate, acţiunea are ca scop protejarea clienţilor băncii în faţa unor eventuale pierderi financiare”, a declarat Florin Vlad, ofiţer Comunicare la Direcţia Marketing şi Comunicare CEC Bank. Acesta a adăugat că problema va fi rezolvată până luni, cel târziu, şi că reprezentanţii agenţiilor zonale îi vor anunţa telefonic pe clienţi, pentru a se prezenta la unul dintre sediile CEC Bank, în vederea ridicării unui nou card. Totul este gratuit, iar până la primirea cardului, clienţii se pot adresa operatorilor din bănci pentru ridica bani în numerar.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

16 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

16 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

16 ore ago