Cu aşa salarii, numai primar să nu fii!

Carmen Cosman

Dacă ar fi să ne luăm după salariile pe care le primesc, ai putea zice că nu este nici o sfârâială să fii primar în judeţul Hunedoara. Mai ales că actuala criză financiară a afectat şi salariile aleşilor locali, care nu mai reflectă întocmai atribuţiile şi responsabilităţile pe care le au aceştia.

Primarii din Valea Jiului, în fruntea topului

Salariile edililor hunedoreni nu par a fi direct proporţionale cu numărul de locuitori din localităţile pe care le păstoresc, sau cu bugetele locale. Cel puţin, aşa se vede în declaraţiile de avere depuse de primarii hunedoreni pe proprie răspundere. De exemplu, conform declaraţiei de avere, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, are un venit anual de 40.000 de lei, adică puţin mai mult de 3.300 de lei lunar. Ceva mai puţin a câştigat, primarul din Lupeni, un municipiu încremenit în timp. Cornel Resmeriţă a câştigat totuşi anul trecut 38.933 de lei, adică 3.244 de lei lunar. Petroşaniul ocupă, de asemenea, un loc fruntaş, chiar dacă în Valea Jiului, mai este mult până să curgă râuri de lapte şi miere. Venitul pe 2010 al primarului Tiberiu Iacob-Ridzi este de 38.313 lei, adică aproape 3.200 de lei lunar. În schimb, primarul Bradului, Florin Cazacu, are un venit anual de 35.441 de lei, adică, primeşte vreo 2.953 de lei pe lună, în timp ce edilul de la Orăştie, Alexandru Munteanu, a avut un venit anual de 35.397 de lei, adică, nici 2.949 de lei lunar.

Degeaba eşti şef peste reşedinţa de judeţ

Dacă este să ne luăm după cele scrise în declaraţia sa de avere, primarul din Deva, Mircia Muntean, nu se poate lăuda cu un salariu foarte mare, deşi este şeful unui municipiu reşedinţă de judeţ. Acesta are un venit anual declarat de numai 34.616 lei, ceea ce înseamnă un salariu de 2.885 de lei lunar. La rândul său, edilul din Călan, Adrian Iovănesc, a avut un câştig anual de 34.200 de lei, care ar reprezenta un salariu lunar de 2.850 de lei. Acesta este urmat de primarul din Hunedoara, Ovidiu Hada, care spune că a câştigat cam 2.610 lei lunar. Cel mai mic venit, la capitolul municipii şi oraşe, îl are primarul din Aninoasa, Ilie Botgros, care a câştigat numai 30.498 de lei, adică 2.541 de lei lunar. La comune, în schimb, salariile sunt şi mai mici. De exemplu, primarul din Boşorod a încasat un venit anual de numai 16.000 de lei, adică, doar vreo 1.300 de lei lunar.

5 comentarii la „Cu aşa salarii, numai primar să nu fii!”

  1. pentru salarii credeti ca se dau ei de ceasul mortii sa ajunga primari,aia sint bani de tigari, restul conteaza,ce asa e de proasta lumea,eu cred ca doar se face. Daca sint asa mici cum de au ajuns sa acumuleze averi colosale de care nu-i intreaba nici dracu

  2. Daca erau asa de rele salariile,Mircia si gasca lui nu ar mai fi candidat.
    Dar cine a mincat butoiul cu miere se multumeste si cu…….. cea mai ramas!!!!

  3. adeca, ce se intimpla ieu nu ma pling ca ca mine nu iesta nici unul de bogat ieu am bani ieu sunt cel mai tare de la usl de aia va rog sa ma votati si daca nu ma votati tot ieu cistig aliegerili ca ca mine nu este altul la oras si la judet si sa stiti ieu am un proiect care poate salva judetul orasul si reia din criza cu cultivarea de macris ieu am solutia de dupa ketamina

    ofer meditatii pe bani grei la economie celor care au picat la bac

  4. eu voi fi primar pe viata la Hateg ,nici nu dau declaratii de avere ,nu e treaba altora cat am strans eu la buzunar ,acuma incep sa fac biserici si manastiri si ma iarta Dumnezeu si justitia.

  5. adevar graieste gura pacatosului , nu exista primar in judet mai bogat ca Nicu Timis zis Macris , care a plecat pe drumul Nalatului sarac si descult si acum este cel mai avut , cum ? de unde? cat? cand?cu cine?pana cand?pana unde? astea-s intrebari grele la care raspunsurile sunt de asemenea foarte grele, apropo oare cate tone de macris a obtinut la hectar in vara asta cu seceta si cu criza si cate calupuri de bani o mai fi pus sub perna? zice -se ca o sa-si cumpere in curand elicopter mai tare ca a lui Gardeanu ,da licenta de pilot nu o sa poata lua ca are tzidula de narod si doboara naibii turnurile bisericilor din Hateg cand survoleaza urbea sa vada unde mai sunt locuri virane in domeniul public de vandut .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.