Categories: ActualitateFlash

Cu aşa salarii, numai primar să nu fii!

Carmen Cosman

Dacă ar fi să ne luăm după salariile pe care le primesc, ai putea zice că nu este nici o sfârâială să fii primar în judeţul Hunedoara. Mai ales că actuala criză financiară a afectat şi salariile aleşilor locali, care nu mai reflectă întocmai atribuţiile şi responsabilităţile pe care le au aceştia.

Primarii din Valea Jiului, în fruntea topului

Salariile edililor hunedoreni nu par a fi direct proporţionale cu numărul de locuitori din localităţile pe care le păstoresc, sau cu bugetele locale. Cel puţin, aşa se vede în declaraţiile de avere depuse de primarii hunedoreni pe proprie răspundere. De exemplu, conform declaraţiei de avere, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, are un venit anual de 40.000 de lei, adică puţin mai mult de 3.300 de lei lunar. Ceva mai puţin a câştigat, primarul din Lupeni, un municipiu încremenit în timp. Cornel Resmeriţă a câştigat totuşi anul trecut 38.933 de lei, adică 3.244 de lei lunar. Petroşaniul ocupă, de asemenea, un loc fruntaş, chiar dacă în Valea Jiului, mai este mult până să curgă râuri de lapte şi miere. Venitul pe 2010 al primarului Tiberiu Iacob-Ridzi este de 38.313 lei, adică aproape 3.200 de lei lunar. În schimb, primarul Bradului, Florin Cazacu, are un venit anual de 35.441 de lei, adică, primeşte vreo 2.953 de lei pe lună, în timp ce edilul de la Orăştie, Alexandru Munteanu, a avut un venit anual de 35.397 de lei, adică, nici 2.949 de lei lunar.

Degeaba eşti şef peste reşedinţa de judeţ

Dacă este să ne luăm după cele scrise în declaraţia sa de avere, primarul din Deva, Mircia Muntean, nu se poate lăuda cu un salariu foarte mare, deşi este şeful unui municipiu reşedinţă de judeţ. Acesta are un venit anual declarat de numai 34.616 lei, ceea ce înseamnă un salariu de 2.885 de lei lunar. La rândul său, edilul din Călan, Adrian Iovănesc, a avut un câştig anual de 34.200 de lei, care ar reprezenta un salariu lunar de 2.850 de lei. Acesta este urmat de primarul din Hunedoara, Ovidiu Hada, care spune că a câştigat cam 2.610 lei lunar. Cel mai mic venit, la capitolul municipii şi oraşe, îl are primarul din Aninoasa, Ilie Botgros, care a câştigat numai 30.498 de lei, adică 2.541 de lei lunar. La comune, în schimb, salariile sunt şi mai mici. De exemplu, primarul din Boşorod a încasat un venit anual de numai 16.000 de lei, adică, doar vreo 1.300 de lei lunar.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • pentru salarii credeti ca se dau ei de ceasul mortii sa ajunga primari,aia sint bani de tigari, restul conteaza,ce asa e de proasta lumea,eu cred ca doar se face. Daca sint asa mici cum de au ajuns sa acumuleze averi colosale de care nu-i intreaba nici dracu

  • Daca erau asa de rele salariile,Mircia si gasca lui nu ar mai fi candidat.
    Dar cine a mincat butoiul cu miere se multumeste si cu........ cea mai ramas!!!!

  • adeca, ce se intimpla ieu nu ma pling ca ca mine nu iesta nici unul de bogat ieu am bani ieu sunt cel mai tare de la usl de aia va rog sa ma votati si daca nu ma votati tot ieu cistig aliegerili ca ca mine nu este altul la oras si la judet si sa stiti ieu am un proiect care poate salva judetul orasul si reia din criza cu cultivarea de macris ieu am solutia de dupa ketamina

    ofer meditatii pe bani grei la economie celor care au picat la bac

  • eu voi fi primar pe viata la Hateg ,nici nu dau declaratii de avere ,nu e treaba altora cat am strans eu la buzunar ,acuma incep sa fac biserici si manastiri si ma iarta Dumnezeu si justitia.

  • adevar graieste gura pacatosului , nu exista primar in judet mai bogat ca Nicu Timis zis Macris , care a plecat pe drumul Nalatului sarac si descult si acum este cel mai avut , cum ? de unde? cat? cand?cu cine?pana cand?pana unde? astea-s intrebari grele la care raspunsurile sunt de asemenea foarte grele, apropo oare cate tone de macris a obtinut la hectar in vara asta cu seceta si cu criza si cate calupuri de bani o mai fi pus sub perna? zice -se ca o sa-si cumpere in curand elicopter mai tare ca a lui Gardeanu ,da licenta de pilot nu o sa poata lua ca are tzidula de narod si doboara naibii turnurile bisericilor din Hateg cand survoleaza urbea sa vada unde mai sunt locuri virane in domeniul public de vandut .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago