Categories: Sport

CSS Hunedoara a fost din nou pe val

Ciprian Marinuţ

CSS Hunedoara şi-a depăşit planul de trofee, cucerind 10 medalii şi un premiu special, şi-a recâştigat „renegatul talentat”, astfel că ar fi de aşteptat creşterea nivelului de valoare şi obţinerea de succese şi la competiţii internaţionale de anvergură.
Noua generaţie de juniori a României a strălucit prin calitate şi trei noi recorduri la Campionatul Naţional de Nataţie de la Hunedoara şi ar fi de dorit să crească mare şi să „inventeze” campioni olimpici, care să-i întreacă pe veteranii „plafonaţi”, ce au dominat şi competiţia din acest an, deşi nu mai fac mare brânză pe plan internaţional.

Plan depăşit, „renegat” câştigat

CSS Hunedoara a fost din nou pe val la Campionatele Naţionale de Nataţie, desfăşurate de joi până ieri, în Bazinul de înot de la Hunedoara, iar sportivii Adelina Buzdugan, Alexandru Ancuţa şi Cristian Rizan, precum şi antrenoarea Anca Băjan merită felicitări. Cei trei înotători hunedoreni au cucerit 10 medalii, două de aur, două de argint şi şase de bronz, cu şase mai mult decât era fixat în planul de obiective, şi un premiu special. Cele mai bune rezultate le-a obţinut „renegatul” Alexandru Ancuţa (18 ani), cel care a revenit în forţă după ce a lipsit cinci luni de la pregătire, din cauza unor probleme disciplinare şi a obţinut şase medalii şi locul trei în topul celor mai buni juniori prezenţi la competiţie, în baza tabelei internaţionale de evaluare a rezultatelor, pentru succesul de la 200 de metri mixt. Talentatul înotător a triumfat în probele de 200 de metri mixt şi 100 de metri fluture, a obţinut argintul la 100 de metri mixt şi a cucerit medalii de bronz în cursele de 50 de metri spate, 100 de metri spate şi 400 de metri mixt. O figură frumoasă a făcut şi Cristian Rizan (18 ani), care a obţinut o medalie de argint la 50 de metri liber şi una de bronz la 50 de metri fluture. Palmaresul lui Rizan a fost influenţat de ghinion, el clasându-se în mai multe probe pe locul patru. Adelina Buzdugan (16 ani) a fost şi ea competitivă şi a obţinut două medalii de bronz, în probele ei favorite 100 şi 200 de metri bras. Oricum, pentru un club ca CSS Hunedoara, rezultatele sunt meritorii, iar orice pas înainte concretizat printr-un posibil şi aşteptat succes în plan internaţional ar fi demn de laudă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

11 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

11 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

11 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

11 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

11 ore ago