Criza refugiaţilor – un argument în plus pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu cel mai mare aflux de refugiaţi şi imigranţi de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, şi, în această situaţie de criză, poziţia politică a instituţiilor din România trebuie să fie unitară, pentru că interesele ţării noastre să fie susţinute coerent în spaţiul diplomaţiei europene.
Acesta a fost principalul motiv pentru care Parlamentul României o organizat o reuniune consultativă de urgenţă a principalilor factori politici cu responsabilităţi directe în gestionarea valului migraţionist cu care continentul european se confruntă acum.
România va trebui să stabilească un just echilibru între cerinţele Uniunii Europene şi posibilităţile ei reale de a se conforma acestor solicitări. Şi, de asemenea, să transmită în mod unitar acest punct de vedere liderilor europeni pe toate canalele diplomatice şi politice.
România este graniţa de Est a Uniunii Europene şi suntem îngrijoraţi şi de consecinţele legate de securitatea regională. În acelaşi timp, suntem conştienţi de necesitatea asigurării stabilităţii în estul Europei, şi de pericolul pe care alte valuri migraţioniste le-ar putea crea în această regiune. De aceea, considerăm că este necesară o apropiere cât mai profundă a unor ţări din vecinătatea estică de valorile Uniunii Europene.
România a dovedit, prin activitatea pe care o desfăşoară instituţiile de profil şi care se ocupă de gestiunea frontierelor externe ale României, că se comportă deja în mod responsabil ca un veritabil stat Schengen. Credem că o aderare a României, inclusiv în acest context, nu ar face decât să întărească securitatea spaţiului Schengen.

Natalia Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

12 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

12 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

12 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

13 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

13 ore ago