Ieşit-a zilele trecute, însuşi măreţul Zeus ot Constanţa să întărească spusele tipului acela care blochează cu prezenţa sa venirea unui premier priceput la Palatul Victoria – parcă Milică al lu’ Boc s-ar numi (sper că părinţii săi sunt fericiţi de isprăvile fiului lor, pe care o ţară-ntreagă, în cel mai bun caz, îl fluieră)…, ca să spună chiar cu augusta sa gură că n-are rost să sperăm la ceva bine pentru omul de rând de la guvernul acesta, nici în 2011!

„Hă, hă, hă, nu trageţi în aducătorul veştilor proaste şi al lui Boc la Palatul Victoria, că, hă, hă, hă, n-am scăpat decât de recesiune, hă, hă, hă, şi nici de aia nu-i încă sigur; sigur e doar că, hă, hă, hă, n-am scăpat de criză, aşa că, hă, hă hă, în timpul mandatului meu număru’ doi, n-o să vă fie bine decât la anu’, hă, hă, hă, şi asta doar celor care or să prindă câte-o bicicletă sau vreo găleată portocalie”… Ei, uite o premieră mondială made in România: Băsescu a inventat criza care hăhăie! Căci încă nu a reuşit să priceapă (circulă zvonu’ pe tarla că n-ar prea avea nici cu ce, nici de ce…) faptul că singura modalitate de a scăpa de criză în România este plecarea sa de la Cotroceni şi a portocaliilor de la putere! Încă nu reuşeşte (sau mai ales NU VREA) să priceapă că numele crizei româneşti este Băsescu, fie el şi doar Traian!
Conform oricărui dicţionar care se respectă, cuvântul CRIZĂ reprezintă o manifestare a unor dificultăţi (economice, politice, sociale etc.), o perioadă de tensiune, de tulburare, de încercări (adesea decisive), care se manifestă în societate. Când însuşi Traian Băsescu a dat semnalul de dărâmare a economiei româneşti, a spitalelor, a învăţământului, a veniturilor celor care-l plătesc ca să îi cârmuiască plin de înţelepciune, înţelegere şi pricepere, era la mintea cocoşului (doamna Udrea, şezi blând, că aici e vorba doar despre zburătoarea cu acelaşi nume cu al soţului, nu de partenerul matale…) că or să apară dificultăţi şi economice, şi sociale, şi, mai ales, politice!
Da, sigur, am surzit deja de cât am auzit, ca o justificare portocalie majoră, că e o criză mondială, că bla-bla… Da’ tot Tatăl Crizei româneşti zicea că, de fapt, criza e o lipsă de pricepere în prioritizările bugetare! Traian-Gură aurită o să-ţi rămână numele, distinse sforar de talie internaţională! Atâta vreme cât cărătorul de apelativ „Milică Boc” va zice, invariabil, la orice propunere, chiar dacă vine de la un premiat Nobel, că nu-s bani decât dacă eşti blondă şi din Pleşcoi (asta e: leneşul la toate zice că nu poate!), ce dovadă mai bună trebuie ca să se vadă până şi de către-un chior că acest guvern nu are habar despre ce trebuie făcut, prin România, pentru români? Spusese, la un moment dat, Traian Băsescu un banc cu el şi cu Dumnezeu (hmm, nu mai auzisem, până atunci, bancuri cu Dumnezeu şi cu Zeus, împreună…), din care rezulta că nu se va sfârşi criza din România în mandatul lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, pe un plan subţire, „Zeus” reitera spusele sale mai vechi, că n-are de gând să se lupte cu criza, deoarece (asta n-a mai spus-o, dar nici nouă nu ne curge scuipat din gură de proşti…) coana Criză îi slujeşte de minune interesele şi-l ajută să se eternizeze la putere cu portocaliii săi! Adică, lăsa să înţeleagă pe oricine avea capul pe umeri că, în România, numele crizei e Băsescu! Dacă, în învăţământ, care cum vine ministru speră să fie descoperit ca un al doilea Spiru Haret şi pune de-o lege care să-i poarte numele, de ce să ne mirăm că Trăienel-flotă dispărută ar putea aspira ca să rămână în istorie drept Tatăl crizei româneşti? Doar sunt atâţia infractori ce fac infracţiuni numai de dragul de a deveni şi ei, cu ajutorul mass-mediei, dintr-un neica Nimeni, un Cineva care să ocupe prima pagină a ziarelor şi subiectul de deschidere al telejurnalelor! Iac-aşa şi cu inventatorul crizei care hăhăie: specializat în pescuitul în ape tulburi, e absolut interesat de a se crea şi perpetua crize peste crize. Din păcate, au trecut vremurile în care Băsescu crea crize doar ca să poată să se împăuneze după aia cu titlul de salvator al naţiei, tot el înăbuşind criza. Acum a ajuns la concluzia că e mai bine pentru el o criză etern perpetuată!
Aşadar, ca să scape România de criză, nu e decât o singură soluţie: să scăpăm de Băsescu şi băsişti! Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Laurenţiu Nistor, deputat în Colegiul Uninominal nr. 1 Brad – Valea Mureşului, preşedintele PSD Hunedoara

MesagerulHunedorean

View Comments

  • noi vrem să scăpăm de ei dar cum garantaţi voi PSD-ul,că dacă vă votăm ,nu daţi iară mâna cu ,,portocalii,,?????? Crede-ţi că ne păcăliţi iar....?????

  • BADE NISTORE !!!
    Parca esti WC TUDOR, cu acest articol, "gazetist si pamfletist".
    Chiar ca aveam impresii mai bune despre 'matale, mai ales ca ma uitam la tine cala o "icoana" de cind te pictara pe pereti !!!

  • Pamfletul e o specie jurnalistica scrisa, cu precadere, de ziaristi inteligenti, cu umor, spirituali. Da-ti afara consilierul/consiliera ca te face de ras rau de tot. Materialul platit (din bani pubilici!) sa apara aici are exact valoarea unei muste strivite pe parbriz. Gretos de-a dreptul!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago