Categories: Actualitate

Crin cu şpiţu-n lege

Şeful liberalilor, Crin Antonescu, pus în situaţia penibilă de a nu mai găsi între oamenii din curtea sa, deja extrem de personală, nici o persoană calificată, fără bube, care să fie nominalizată pentru portofoliul de la Transporturi, a scos din joben o altă enormitate, de data această foarte periculoasă pentru democraţia românească şi aşa plină de vânătăi: incitarea la atac direct asupra instituţiilor care l-au pus în aşa situaţie, ANI şi DNA. În loc să-şi vadă petele urâte din ogradă, liberalii ţinuţi în jurul său fiind, în majoritate, vulnerabili, Crin Antonescu continuă, ca o moară stricată, să dea vina pe alţii pentru propria-i imposibilitate de a furniza oameni capabili şi curaţi guvernului. Şi, cum vede că Victor Ponta nu dă semne că ar fi dispus să-i cânte în strună, probabil sătul să plătească alegerile liberale şi şubrezit de droaia de miniştri pe care a fost nevoit să-i tot schimbe, Crin Antonescu a cugetat, din prea-plinul muşchilor săi umflaţi, că nu e nici o problemă dacă puterea USL ar pune bocancul pe ANI şi DNA. Or, chiar numai la nivel declarativ, o astfel de atitudine este dincolo de orice bun simţ politic şi chiar plonjând nefericit înspre ilegalitate.
„Consider că PSD, ca şi PNL, premierul, ca şi ministrul Justiţiei, ca şi mine, ca preşedinte al unui partid din această coaliţie, trebuie să avem o poziţie publică fermă faţă de lucruri inacceptabile care se întâmplă. Asta nu înseamnă ingerinţă în mersul Justiţiei, ci curaj de a spune clar că lucruri pe care le vedem există“, a spus Antonescu, referindu-se la ANI şi DNA pe care le consideră „partizane”. Uluitor de simplu, după mintea celui care nu conteneşte a se visa preşedinte al României: să se ia de mână cu Ponta şi ministrul Justiţiei şi să pună la colţ, pe coji de nuci, două instituţii care, de bine de rău, mai scot la iveală corupţii şi şmecherii. Şi, ca să arate şi cât de bine crescut este şi potrivit cu poziţia pe care o are, Crin Antonescu ne vorbeşte din ghetou: „Unii chiar ne ameninţă cu asta, salută treaba asta: uite ce frumos, ce bine, cum e democraţia noastră, ce le-a mai tras-o liberalilor, cum a mai făcut DNA un dosar”. Aşa doreşte el să conducă România: cu şuturi în fund date Justiţiei care nu-i acoperă şmecheraşii şi cu limbaj de bodegă să înţeleagă tot prostul cât de tare e.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Care justiție domnule Macovei? Asta-i justiție? De ce e încă moloț ioan liber? De ce nu e muntean mircia în pușcărie? Unul ia 6 luni cu executare pentru un pachet de biscuiți, furat de foame, și altul pentru ticăloșii enorme ia 4 ani cu suspendare? Nu am votat cu usl, din cauza lui moloț, balint, țâmpău & comp. Ce a făcut moloț din 2004 de când e președintele CJ Hunedoara? Mi-e rușine că am votat atâția ani un infractor dovedit și condamnat (din păcate cu suspendare). Dacă aveam justiție nu apucau atâtea mandate acești infractori care conduc destinele județului.

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago