Categories: EvenimentFlash

Criminalul din Vulcan a primit 30 de zile de arest

Loredana Goangă
Maximilian Gânju

În cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au înaintat instanţei propunerea de arestare preventivă a lui Cosmin Bărbuţi, tânărul care a ucis, prin înjunghiere cu cuţitul, pe bodyguardul unui bar din municipiul Vulcan şi a rănit grav pe patronul localului respectiv. Însă, acesta nu a fost prezentat judecătorului, deoarece se află internat în spital, sub strictă supraveghere a poliţiei.

A cerut arest la domiciliu
„Instanţa a admis cererea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 aprilie şi până pe 6 mai, pentru infracţiunile de omor şi tentativă de omor. De asemenea, a fost  respinsă cererea formulată de inculpat, pentru luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. Hotărârea magistraţilor nu este definitivă, ea având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Potrivit procurorului Mirela Negruţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului amintit, criminalul a fost audiat pe patul de spital, iar rezerva în care se află este păzită în permanenţă de oamenii legii. În acest caz au fost audiaţi şi mai mulţi martori.

Patronul barului, încă în stare gravă
Mihai Robert Otescu, tânărul de 24 de ani, înjunghiat duminică dimineaţa de Cosmin Bărbuţi, în faţa localului pe care-l deţine în centrul municipiului Vulcan, este în continuare în stare gravă. Medicii încă nu pot spune că viaţa nu-i mai este în pericol. Criminalul, Cosmin Bărbuţi, este în afara pericolului, însă rămâne şi el internat la terapie intensivă.
„Amândouă victimele internate în spitalul nostru sunt stabile hemodinamic, sunt pe terapie intensivă. Ambele victime sunt conştiente, însă cel puţin în privinţa uneia dintre ele (n.r. patronul localului) pronosticul este rezervat”, a declarat ieri, medicul Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgenţă Petroşani. Lui Mihai Robert Otescu i-a fost atins ficatul cu lama cuţitului cu care l-a înjunghiat criminalul, a arătat procurorul de caz.

Riscă 25 de ani de puşcărie
Un tânăr de 26 de ani, Blaj Claudiu, tatăl unui copil, care lucra ca bodyguard în barul „Madness”, din centrul localităţii Vulcan, patronat de Mihai Robert Otescu, a murit, duminică dimineaţa, după ce a fost înjunghiat în faţa localului de Cosmin Bărbuţi, de 24 de ani, un individ cu antecedente penale. Acesta şi-a vărsat furia asupra lui şi l-a înjunghiat mortal cu un cuţit, iar apoi s-a năpustit asupra patronului barului, rănindu-l şi pe acesta grav.
În ceea ce-l priveşte pe criminal, riscă să stea după gratii 25 de ani, fiind învinuit de omor calificat şi tentativă de omor, însă această ultimă acuzaţie ar putea fi schimbată în funcţie de evoluţia stării de sănătate a patronului barului.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago