Categories: EvenimentFlash

Crimă la Spitalul de Psihiatrie Zam

Cristina Ghenea

Un bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul de Psihiatrie Zam, a fost arestat preventiv, după ce a strangulat un alt pacient cu cordonul unui halat. “Merita, pentru că era cu doi ani mai mare decât mine”, a declarat criminalul înainte să fie prezentat instanţei de judecată.

Surprins de camerele video de supraveghere
Crima a avut loc noaptea, iar cadavrul bărbatului ucis a fost descoperit abia după câteva ore. Potrivit procurorilor, Aurel Vasiu (foto) – în vârstă de 65 de ani, din Muncelu Mic – a intrat în miezul nopţii într-un salon alăturat celui în care stătea el, şi a strangulat un alt pacient – Bercea Victor, de 67 de ani, din Petroşani. Nimeni nu a auzit nimic din cele întâmplate, pentru că restul pacienţilor dormeau. „Camerele video de supraveghere l-au surprins pe autor când pregătea cordonul şi când s-a strecurat în salonul victimei, în timp ce restul pacienţilor dormeau, după care se vede cum s-a întors în salonul său şi s-a pus la culcare. Cadavrul a fost găsit dimineaţa, în jurul orei 4, cu urme de strangulare la nivelul gâtului. Ambii au fost internaţi de mai multe ori la noi în spital. Aurel Vasiu este diagnosticat cu encefalopatie toxică etilică cu degradarea personalităţii, iar victima, Bercea Victor, era diagnosticat cu demenţă. În urma acestui eveniment, ne vom lua mai multe măsuri de precauţie, vom suplimenta numărul camerelor de supraveghere şi vom angaja mai mult personal pentru pază“, a declarat Valentin Câmpean, managerul Spitalului de Psihiatrie Zam.

S-a cerut efectuarea unei expertize psihiatrice
Potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Ionela Draia, criminalul purta mănuşi în momentul comiterii faptelor, iar victima dormea când a fost atacată. Urmează ca procurorii să analizeze imaginile surprinse de camerele video şi să fie efectuată şi o expertiză psihiatrică asupra criminalului, pentru a se stabili dacă a avut, sau nu, discernământ în momentul comiterii faptei. Aurel Vasiu a fost prezentat, vineri, magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, care au emis, pe numele său, mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Inculpatul nu a declarat recurs.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean
Tags: crimăZam

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

9 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

9 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

9 ore ago