Categories: Comunitate

Credincioşii vor putea merge la biserică la Slujba de Înviere

Slujba de Înviere se va desfăşura normal, anunţă Patriarhia Română. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu maşina.
În urma întâlnirii între premierul României, Florin Cîţu şi reprezentanţii cultelor, s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecţie.
Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi or­ga­nizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condiţiilor în care se vor desfăşura anul acesta Săr­bătorile Pas­cale a fost bazată pe ”un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune in­tenţii co­mune în identificarea soluţiilor op­time pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.
Potrivit surse BOR, au fost discuţii astăzi cu privire la următoarele aspecte: slujba de Înviere se va oficia cu prezenţa fizică a enoriaşilor; prima parte a slujbei se va ţine afară; cei care vor dori să rămână după ora 00:00 o vor putea face, însă numărul eno­riaşilor din interiorul bisericilor va fi limitat; slujba va dura până la ora 04:00; se vor res­pecta toate măsurile de siguranţă; enoriaşii vor merge către cea mai apropiată biserică de domiciliu, pe jos sau cu maşina per­so­nală; cu privire la restricţia de circulaţie până la ora 22:00, autorităţile vor face o ex­cepţie pentru noaptea respectivă, acest lu­cru fiind valabil şi pentru Paştele Catolic.
„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca des­făşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte re­ligioase în următoarea perioadă, indică fap­tul ca acestea se vor putea desfăşura nor­mal, cu respectarea riguroasă a tuturor mă­surilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (pur­tarea măştii, distanţarea sanitară, de­pla­sarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, este mesajul Patriarhiei. (M. Crivăţ)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Și vor fi și megafoane afara sa audă și necredincioșii și sa se obișnuiască și copii mici care ar dormi?
    Sa se audă măcar pe vreo 250 sau 300 m în jurul bisericii.

  • Da da.Ca anul trecut.Sa audă toți.Sicatolicii și reformatiii.
    Sa vadă cum se face!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago