Categories: Comunitate

Crăciunul vine şi la UAMS Baia de Criş

Magdalena Şerban

Într-o lume în care bucuria de a dărui este înlocuită cu dorinţa de a primi, există totuşi creştini care înţeleg cu adevărat ce înseamnă Crăciunul. La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS), acesta se va sărbători cu masă festivă, colinde şi multă afecţiune.

„Vom avea un meniu mai deosebit de Sfântul Nicolae, iar masa de Crăciun o să fie una cu produse tradiţionale (lebăr, caltaboş, tobă etc), aşa cum se practică în fiecare casă de român. Nu vor lipsi cozonacul şi dulciurile. Le oferim atenţii, nu ceva foarte valoros din punct de vedere financiar, ci atât cât ne permitem. Însă pentru ei, gestul e de mare valoare. Din păcate, din cauza frigului, a trecut vremea excursiilor, aşa că încercăm să compensăm prin socializare mai multă. Mai vreau să precizez că proiectul nostru de suflet, Sărbătoriţii Lunii, continuă. Pentru noiembrie i-am celebrat pe Lazăr Rus, Gheorghe Anton şi Măriuţa Hurdea. Au mâncat tort şi au băut suc, alături de ceilalţi colegi ai lor, găzduiţi de unitatea noastră. Le-am cântat la mulţi ani, le-am urat cele bune şi i-am înconjurat cu afecţiune. Credem că astfel putem trezi sentimentul de siguranţă şi de încredere în rândul celor vârstnici şi bolnavi, înţelegând că există în jurul lor persoane cărora le pasă“, a spus Diana Bulz (foto), managerul UAMS Baia de Criş.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

8 minute ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

o oră ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

8 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

8 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

8 ore ago