Categories: EvenimentFlash

Covor de PET-uri pe Lacul Cinciş

Nicoleta Popa

După ploile abundente de la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, Lacul Cinciş s-a transformat într-un morman de gunoaie. Turiştii străini care au venit să îşi petreacă sărbătorile pe malul lacului, au rămas surprinşi când au văzut că pe apă s-a format un covor de PET-uri.
„Nu am mai văzut aşa ceva. Erau sute de PET-uri pe lac. În Topliţa a ieşit Râul Cerna şi a măturat toate gunoaiele, pe care le-a adus pe lac. Acum au început să dispară, cred că le duc curenţii către baraj, şi de acolo, Dumnezeu ştie unde ajung. Nimeni nu a venit să adune nici un gunoi”, a declarat Tatiana Mara, proprietarul Motelului Cinciş.
„Numărul mare de PET-uri de pe Lacul Cinciş se datorează creşterii cotelor apei. O să discut cu cei de la Apele Române, pentru a se începe curăţarea lacului”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor.

Curăţarea va începe abia la primăvară
Cu toate acestea, cei de la Apele Române spun că doar în primăvară vor putea începe curăţarea, când vremea va fi frumoasă. „Apele Române a depozitat în vară saci de plastic pe malul lacului, dar turiştii au aruncat gunoaiele la voia întâmplării. Din experienţa anilor trecuţi, nu avem nici o posibilitate să operăm pe întreaga suprafaţă a apei, să le recuperăm. Vom aştepta ca mizeriile să ajungă la baraj, unde să le adunăm cu barca şi sacii şi să le ducem la un centru de colectare. Acest lucru nu se va putea face mai devreme de luna martie, deoarece nu putem interveni, din cauza condiţiilor meteo, iar vântul le împrăştie în tot lacul. Vreau să fac apel la simţul civic şi îi rog pe turişti să nu mai arunce gunoaiele unde apucă, ci în locurile special amenajate”, a declarat Voicu Poenariu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago