Categories: ComunitateFlash

Cota de lapte, declarată de toţi fermierii hunedoreni

Cristina Ghenea

Data limită pentru depunerea declaraţiilor anuale pentru livrările şi vânzările realizate în anul de cotă 2010-2011, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, a expirat. Fermierii hunedoreni au avut la dispoziţie o lună şi jumătate, pentru a declara cota de lapte.

Mai multe declaraţii decât anul trecut

În cazul în care nu depuneau, în termenul legal stabilit, declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, fermierii riscau să primească penalizări de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Iar pentru că acest lucru duce ulterior la pierderea subvenţiei pentru bovine, toţi hunedorenii au respectat întocmai data limită. „Anul acesta a fost depus un număr de 10.246 de declaraţii pentru cota de lapte, asta însemnând că predarea s-a făcut în proporţie de 100 la sută”, a declarat Veronica Borungel, directorul APIA Hunedoara. Ea a mai adăugat şi că, în acest an, au fost depuse cu 2.000 mai multe declaraţii decât în 2010.

Undă verde la subvenţiile pentru ovine şi caprine

Potrivit Veronicăi Borungel, peste doar câteva zile, mai precis începând de luni, 23 mai a.c., fermierii hunedoreni care doresc subvenţie pentru ovine şi caprine, vor putea depune cererile la APIA. Cei care vor beneficia de acest fel de subvenţie trebuie să deţină mai mult de 50 de oi, sau mai mult de 25 de capre. De asemenea, aceştia trebuie să aibă în vedere faptul că au nevoie de cartea de identitate şi de numărul de cont bancar, iar în cererea completată trebuie precizat cu exactitate numărul de crotalii.
Există şi penalităţi în cazul unor declaraţii nereale. Altfel, dacă în timpul unui control, fermierul este găsit cu un animal mai puţin, decât cele declarate, el este iertat. Însă, pentru două animale lipsă, primeşte o penalizare de cinci la sută din valoarea totală a subvenţiei, pentru trei animale, va fi penalizat cu 10 la sută, iar pentru patru, nu va mai primi subvenţia. Anul trecut, fermierii beneficiari au primit câte 40 de lei pentru fiecare oaie şi capră deţinută.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

5 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

6 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

13 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

13 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

13 ore ago