Categories: ActualitateFlash

Costel Alic a încetat din viață

După ce, sâmbăta trecută, a suferit mai multe atacuri cerebrale, fiind de atunci în comă, Costel Alic (Bebe) a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, la Secția ATI a Spitalului Județean.

Costel Alic, care în aprilie ar fi împlinit 67 de ani, a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici hunedoreni în anii 90. A fost primul președinte al Consiliului Județean de după 1989. Din 1990 și până în ianuarie 1997, Costel Alic a devenit, pe rând, subprefect, prefect, președinte al Consiliului Județean Hunedoara și, iar prefect. Iar apoi director general al Complexului Energetic Hunedoara.

Înainte de 1989 a fost director al secției Hunedoara a întreprinderii „Vulcan” București.

Bebe Alic a intrat în politică în decembrie 1989, când a participat la organizarea primului comitet revoluționar în municipiul Hunedora, fiind vicepreședinte al CFSN din municipiul de pe Cerna. A fost declarat Cetățean de Onoare al municipiului Hunedoara.

Costel Alic a fost judecat din 2010 pentru infracţiuni economice, în dosarul Băncii Române de Scont, o afacere controversată în care a fost implicat ca director societăţii care administra exploatarea de cuarţ de la Şiglău-Uricani. În 2018, după opt ani de la începerea procesului, a fost achitat definitiv.
Trupul neînsufleţit se află depus la Capela Sfântul Alexandru din Deva, cu începere de azi, 24 ianuarie, ora 17:00, iar slujba de pomenire se va ţine între orele 18:00-18:30. Înmormântarea va avea loc duminică, 26 ianuarie, orele 12:30, la Cimitirul Bejan, din Deva, a anunţat familia acestuia.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

13 minute ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

15 minute ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

17 minute ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

17 minute ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

19 minute ago

La Ilia, două cămine culturale sunt renovate și modernizate din fonduri nerambursabile

În cadrul apelului PNRR, edilii care și-au dau interesul au avut șansa să câș­tige susținere…

22 de minute ago