Sport

Corvinul a ales să joace în competițiile europene și tot în Liga secundă

Corvinul Hunedoara a renunțat la dreptul de a promova în Superligă în ur­mătoarea ediție de campionat pen­tru a putea participa în Europa League.
Dan Colesniuc, președintele Corvinului Hunedoara, a anunțat că echipa nu va avea drept de promovare în sezonul următor, întrucât clubul a preferat participarea în cupele euro­pene.

Doar în 2026
Conform regulamentului UEFA, dacă o echipă își schimbă statutul juridic la FRF, nu poate obține licența pentru Cupele europene următorii trei ani. ”Am fost obligați de regulamente să ne asumăm una dintre variante. Dacă ne schimbam acum organizarea și ne înscriam la FRF cu o nouă formulă juridică pentru a obține dreptul de a urca vara viitoare în Liga 1, ratam licența UEFA. Prin urmare, vom putea avansa în prima divizie doar în 2026, dacă, evi­dent, vom ocupa o poziție de pro­mo­vare. Am discutat și cu jucătorii. Și au ales și ei participarea în Cupele euro­pene”, a spus Dan Colesniuc (foto) pen­tru sportpesurse.
În Regulamentul UEFA de licențiere a cluburilor, la articolul 12, punctul 3, scrie că o echipă care își schimbă forma de organizare este interpretată ”drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat”.

Întrerupere
„Orice modificare a formei juridice, a structurii juridice a grupului (incluzând fuziunea cu o altă entitate sau ce­sio­narea activităţilor fotbalistice către o altă entitate) sau a identităţii solici­tantului de licenţă (incluzând mo­di­ficarea sediului social, a denumirii sau a culorilor) survenită în această perioadă în detrimentul integrităţii competiţiei sau pentru a facilita calificarea soli­ci­tantului de licenţă într-o competiţie pe bază de merit sportiv sau în scopul primirii licenţei, va fi considerată, în sensul prezentei prevederi, drept o în­trerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat sau a relaţiei con­tractuale (dacă este cazul)”. Potrivit re­gulamentelor UEFA, pentru a juca în Cupele europene, un club trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la fe­derațiile naționale.
Corvinul Hunedoara a produs sur­priza în Cupa României, după ce i-a eliminat pe rând pe cei de la CFR Cluj și Voluntari și a câștigat finala cu Oțelul Galați. Chiar și așa, hune­do­renii nu sunt cap de serie în pre­li­mi­nariile Europa League, iar printe nu­mele pe care le pot întâlni în primul tur se află Sheriff Tiraspol sau Wisla Cracovia.

Posibilii adversari ai Corvinului Hunedoara în competițiile europene:

  • Sheriff Tiraspol (Moldova)
  • NK Maribor (Slovenia)
  • Tubol Kustanai (Kazahstan)
  • Wisla Cracovia (Polonia)
  • Pafos FC (Cipru)
  • Paksi FC (Ungaria)
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bârfe, zvonuri, adevăruri

Spun cârcotașii pe la colțuri că un personaj din zonă, după ce a aflat că…

2 zile ago

Suspendată pentru dopaj! Florentina nu mai merge la Paris

Preşedintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că suspendarea…

2 zile ago

Ce au descoperit poliţiştii din Brad în sacoşa unui hoţ?

Tânărul a fost prins la furat într-un magazin din municipiul Brad, după ce a fost…

2 zile ago

Prostituată din Lupeni, acuzată că a minţit pentru a-şi apăra proxenetul

Femeia a fost cercetată penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru…

2 zile ago

Tânără bătută crunt de către concubin. Agresorul îi voia cerceii de aur pentru a-i amaneta

Femeia din municipiul Deva le-a spus polițiștilor că a fost băută de fostul său partener…

2 zile ago

Nimic nou sub soare. Românii, copleșiți de corupție

România. Corupția încă este o problemă gravă în România. Jumătate dintre români au spus că…

2 zile ago