Categories: ActualitateFlash

Cornel Ciobanu – ultimul tăietor sub limbă din Europa

Anamaria Nedelcoff

La aproape 40 de ani, Cornel-Augustin Ciobanu (foto), din Lupeni, este supranumit ultimul tăietor sub limbă din Europa. Sute de oameni care au ajuns la Ciobanu laudă calităţile unui astfel de tratament, pe care alţii însă îl consideră barbar.
Cornel Ciobanu a învăţat metoda tăiatului sub limbă de la tatăl său, despre care spune că a folosit această tehnică de peste 30 de ani. De altfel, pentru a evita tot felul de speculaţii, a absolvit cursurile unei şcoli de profil şi a ajuns asistent medical generalist. ”Într-o zi, a venit un bărbat la noi acasă pentru ca tatăl meu să-l trateze. Era bolnav de hepatită. Tata era plecat şi m-am oferit eu să-l tai. Operaţia a decurs excelent, omul a scăpat de hepatită şi de atunci, s-a dus vorba din om în om că în afară de tatăl meu şi eu pot face această mică intervenţie”, spune Cornel Ciobanu. Rezultatele sale, mărturisite de cei care i-au trecut pragul, i-au adus faimă atât pe plan local, cât şi naţional, dar şi în străinătate.

Boli de vindecat

Cornel Ciobanu spune că prin tăierea sub limbă se pot vindeca diabetul, hepatita de orice fel, ciroza, infecţiile în sânge, leucemia, colesterolul mărit, disfuncţiile sexuale, problemele de menstruaţie, hipertensiunea, anemia, migrenele, acneea, psoriazis, varice, spondiloză şi altele.
„Există oameni care se simt tot timpul obosiţi şi acuză stări de epuizare, oameni care nu au poftă de mâncare şi, după ce mănâncă,  le vine mereu să verse. Aceştia, dacă se taie sub limbă, capătă dintr-o dată, ca printr-un miracol, vioiciune şi poftă de viaţă. A nu se crede, totuşi, că tăierea sub limbă vindecă toate bolile pământului… Un alt aspect ar fi că, după felul în care arată vinişoarele, pot recunoaşte dacă boala din organism este recentă sau mai veche. Un om bolnav are vinişoare îngroşate, cu ramificaţii vizibile. După tăiere, în funcţie de culoarea şi vâscozitatea sângelui, cunosc ce organe sunt afectate şi le spun oamenilor de ce să se trateze”, spune Cornel Ciobanu.
Mai mult, poţi face o astfel de operaţie şi dacă nu ai nimic. ”Se poate face şi preventiv. Nu doare şi nu face rău nimănui. Eu sunt tăiat sub limbă de aproape 30 de ori. Nu am fost niciodată bolnav, nu am avut probleme cu ficatul, cu inima, absolut nimic. Am deja oameni care vin în fiecare an. Este o detoxifiere a sângelui şi a întregului organism. Operaţia durează 15-20 de minute, până când sângerarea se opreşte de la sine, fără să lase vreo urmă. Saliva şi apa rece cicatrizează imediat”, precizează Cornel Ciobanu.

Părerile sunt împărţite

Opiniile referitoare la această metodă sunt împărţite. În timp ce unii le recomandă din tot sufletul, alţii le cataloghează ca fiind barbare.
„Mi-am făcut şi eu această operaţie pentru a scăpa de acnee, în Lupeni. Şi nu mi-a trecut. Dar nu zic că  nu e bună metoda asta. Igienă avea, ia o lamă şi secţionează puţin cele două vene de sub limbă. Apoi, puţin aplecat îţi ”bălăngăni” limba într-un bol de unică folosinţă, unde curge sângele. Nu doare mai mult decât o înţepătură de insectă. Să zic că te ţine aşa vreo cinci minute, după care te clăteşti în gură cu apă, îi dai 50 de lei şi eşti gata. Auzisem că este bine să te tai sub limbă dacă ai hepatită şi multe alte boli, încercarea moarte n-are. Venele alea au fost curate vreo lună, după care s-au făcut la fel. M-am tăiat de două ori. Nu îi fac reclamă lui Cornel Ciobanu, nici nu îl laud, pur şi simplu aşa a fost, aşa s-a întâmplat cu mine”, scrie un tânăr pe un forum medical.
„Asta cu tăiatul sub limbă e o şarlatanie de făcut bani de pe urma naivilor! Se practică pe la sate, când copilul are ceva şi nu-i găseşte doctorul comunal leac şi atunci, vine câte un vraci local şi face pe deşteptul. Şi eu am fost luată în vizor pentru acest tratament halucinant, am avut hepatită şi bunică-mea aducea tot mai des în discuţie subiectul acesta. Mi se pare o practică barbară, o şarlatanie de doi lei. Şi cred că sunt şi câţiva doctori care practică această barbarie, banul e ochiul dracului şi dacă clientul cere, doctorul execută. Aveam un  nepot care este dislexic, nu putea să pronunţe litera R, spunea L. dar era mic, avea patru-cinci ani şi bunica a venit cu ideea tăierii acelor două vene sublinguale. Noroc că bietul copil a scăpat de traumă, deoarece avea părinţi care nu erau duşi cu capul şi care i-au acordat timpul necesar să înveţe corect pronunţia fără să fie necesară această intervenţie. Terminaţi cu prostiile, cu vindecările miraculoase care sunt ţepe şi nimic mai mult”, spune Elena, de 22 de ani.
Vanda Duţă, din Lupeni, susţine însă această practică, deşi nu a apelat niciodată la ea: ”Practica e foarte veche, cred că are rădăcini prin India, dacă mi-aduc bine aminte. Nu mi-am făcut niciodată şi sper să nu fie nevoie,  sunt, dă Doamne, sănătoasă. Tăiatul sub limbă este de fapt o curăţare. Acolo se adună multe toxine, deoarece limba este foarte vascularizată. Este o explicaţie pur ştiinţifică, dar eu cred că există oameni care pot face şi mai mult, prin diferite acumulări de energie şi alte practici. Eu spun că mai bine să nu judecăm. Legat de această tăiere, soţul meu a apelat la domnul Ciobanu o singură dată. Domnul Ciobanu lucrează igienic, cu mănuşi, lamă scoasă atunci din ţiplă, totul e steril. Soţul meu avea hepatită cronică colecistică, dar de fapt, nu se ştia ce are. Internarea în spital timp de o lună şi ceva l-a făcut să slăbească 25 de kg, plus stări de vomă zilnice şi icter. După ieşirea din spital, nu într-o stare foarte bună, a răspuns mediu la tratament, a luat în greutate în jur de 5 kg, dar tot avea încă stări de vomă, nu mai erau aşa dese, dar avea reflux esofagian. Am apelat la acest domn – sincer, nu e nimic barbar – care într-un minut a rezolvat această discuţie. Ca rezultate… într-o săptămână, maximum două, i-a dispărut total gălbeneala, iar stările de vomă, refluxul, au încetat. Într-o lună, soţul meu a pus înapoi 15 kg, în două luni, alte 15 şi a revenit la greutatea normală, de 80 de kilograme. Domnul Ciobanu l-a făcut bine, asta este concluzia mea”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este benefica aceasta procedura. Eu am fost tratat impreuna cu familia mea. Fiul meu trebuia sa tina regim dupa tratamentul cu galbenare. Taindu-se sub limba nu a mai fost necesar sa tina tratament, adica, sa aiba doar anumita alimentatie. A mancat orice dupa ce si-a facut analizele la spital. Nu a mai fost necesar de un an de alimentatie stricta.
    Acum in ce priveste titlul: "Cornel Ciobanu - ultimul taietor sub limba din Europa," acest tilul trebuie schimbat. Cornel Ciobanu este al doilea "taietor sub limba." Eu nu am fost la el. Aici intr-adevar nu este concurs - cine este primul. Eu spun doar ca am cunoscut o femeie care este tot in judet la noi, nu-i fac reclama numelui deoarece este moarta, dar fiica ei care are 55 de ani, practica la ora actuala "taiatul sub limba." O cunosc foarte bine, si la ea merg din toata tara - dintre cei care o cunosc - merg ca sa fie tratati. Un aspect important este ca ea nu percepe taxa. Oamenii ii dau cat vor sau deloc. Ea doreste sa-i vindece.
    Mama Lidiei, caci asa o cheama, in razboi a avut galbenare. Medicul evreu care a consultat-o, a tăiat-o sub limba si ia dat drumul acasa, nemaiavând loc in spital pentru pacienti. A invatat-o si pe ea cu "taiatul sub limba" si de atunci a practicat aceasta meserie, ca sa-i spun asa. Exemple de cei vindecati sunt multe, insa nu cred ca aici este locul sa dau exemple, ca, poate-i fac rau celei care mi-a facut bine.

  • pt dnul vasile;nu sunt al 2 lea taietor sub limba.in primul rand din 2011 eu am aparut la tv si in ziare cu aceste tratamente si anume taierea sub limba,1: nu sunt taietor sub limba,sunt asistent medical generalist.2; fac de 30 ani aceasta terapie.iar 3:in legatura cu plata ,cel putin eu am o firma un cabinet platesc taxe la stat platesc impozite ofer ceaiuri, tratamente tot ce este necesar omului bolnav.deci d le vasile eu cand taiam sun limba sau mai exact pe cand traia tatal meu si facea aceste tratamente, aceasta femeie nici nu exista.deci nu sunt pe locul 2.la revedere.

  • ALOOO!De ce va certati pe clasamente? Metoda e veche. In comuna in care m-am nascut eu si ,,Perinita", acel dans la care ne pupam cu fetele la nunti, respectiv comuna BATRANI, jud PRAHOVA se practica asta prin anii 50. Era acolo un nenea Gheorghita, a carui fata traieste si poate confirma, care practica acest gen de ,,operatie". Matusa mea, sora mamei,dupa ce s-a saturat de spitalele din acea perioada, a apelat la acet om, s-a vindecat si acum are peste 80 de ani.Eu am citit mult despre asfel de ,,tratamente", fiind un cautator acerb al metodelor care exclud injectiile si operatiile ca doar sint ..... barbat adevarat:cind vad seringa lesin. Sic! CONCLUZIE:TAIEREA SUB LIMBA NU CRED SA FIE UN PANACEU ASA CUM SE MAI ACREDITEAZA PE ICI,COLO DAR, CU SIGURANTA, ARE EFECT IN BOLILE HEPATICE.Am mai intilnit, prin tara, oameni care s-au vindecat de hepatita prin aceasta metoda. Asa ca nu va mai certati, limitati-va doar la a populariza partea benefica pentru ca hepatita,sub diverse forme, este in plina expansiune la noi si medicina romaneasca nu face decit ceea ce se vede la TV. Probabil ca domnul Ciobanu, care se pare ca se respecta ca profesionist, are si niste fise cu analizele unor pacienti inainte si dupa tratamentul domniei sale. Daca nu risca si domnia sa sa fie trecut rapid in rindul sarlatanilor care vind un ,,PANACEU UNIVERSAL" CEEA CE NU S-A INVENTATA INCA.
    P.S. Am inteles ca prin tarile asiatice astfel de operatii se fac in spitale. Probabil medicii de acolo nu sint asa de acuti in a monopoliza si limita metodele de tratament.

  • Este buna aceasta tehnica dar sa faci o afacere din asta mi se pare penibil. Domnule Ciobanu in ce curs de la scoala de asistenti va preda aceasta tehnica daca tot va laudati cu asta? Va spun sincer ca eu imi fac aceasta operatie singur si nu mi se pare demna de atata zarva. Este doar o simpla piscare celor doua vene de la baza limbii. Mie mi-a facut prima taiere o batrana de la tara si a avut un efect destul de bun. Nu am mai reusit sa ajung la dansa si am facut-o singur. Acum o fac de cate ori simt nevoia. Uimitor are acelasi efect. Din punctul meu de vedere nu e nimic asa deosebit care sa merite atata zarva.

  • ESTE BUNA ACEASTA PROCEDURA. REZULTATELE SE VAD DACA TI REGIM. SI TIN SA-I MULTUMESC D-LUI CIOBANU. ESTE UN OM MINUNE.

  • cine ? perasifon/ da. ma mir ca nu l-au aretat pina acum, doar traieste numai din infractiuni. s-a apucat din nou de proxenetism. o trimite din nou pe petro la produs. poate si pe fiicasa. la puscarie cu tine perasifon. acolo vei vedea cum sint tratati sifoanele. jegule.

  • Nu este corect cum ginditi. Daca v-ati fi interesat asupra acestor tehnici stravechi ati fi aflat ca singerarea (eliberarea de singe) a fost evidentiata chiar de parintele medicinii, Galen.
    Eliberarea de singe este baza acupuncturii si se poate face la nivel de gambe, in jurul genunchilor/popliteu, la articulatia cotului, pe stern – pe linia intre mameloane, pe facies,la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, pe frunte, dupa ureche.
    Sub limba, exista 2 vinisoare care corespund in acupunctura ficat-rinichi. Exista chiar puncte bine definite. Da, este greu de intepat cu acul ptr singerare in aceste locatii, deoarece tesutul este foarte elastic si de aceea rominii folosesc taierea care inseamna “ciupirea” pe 1-1,5 mm
    Se va scurge singele stagnat, imbibat de toxine. Astfel are loc eliberarea de staza. Iar despre microbi, oamenii sunt plini de microbi. DOar cind au imunitatea scazuta exacerbeaza un anume tip de microb, virus etc.
    Sa te bucuri ca (mai) exista astfel de oameni-terapeut

  • Pentru Dnul Daniel.Vreau sa iti spun ca eu am facut scoala de AsistentiMedicali Generalisti,doar pentru a imi imbunatati cunostintele medicale.La aceasta scoala tin sa te anunt ca nu se preda aceasta terapie.Eu am invatat sa zicem asa de la tatal meu care a practicat-o acasa la noi timp de peste 30 ani,si el nici nu a facut nici o scoala de medicina,dar de vindecat a vindecat tot felul de oameni de la maturatori de strada pana la oameni cu functii mari.Iar despre ,,afacere ,,cum spui tu ,nu este o afacere,pentru ca eu am un cabinet cu absolut toate actele in ordine,stai stramb putin si gandeste drept:daca as avea ceva de ascuns ,as mai aparea in ziare,la televiziuni,etc?

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

56 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

17 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

17 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago