Copreşedintele PNL a declarat, la Deva, că numărul plângerilor penale împotriva funcţionarilor ANAF a crescut îngrijorător . Alina Gorghiu: Contribuabilul este hărţuit!

Sorina Popa

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu (foto) a declarat, sâmbătă, la Deva, într-o conferinţă de presă, că „în România, avem nevoie, ca de aer, de instanţe specializate în domeniul fiscal, astfel ca instanţele normale să fie degrevate de dosarele cu teme fiscale. Nu este normal ca un judecător care nu are pregătire în domeniul fiscal să trateze litigii cu sume foarte mari, pentru că decizia sa va sta, întotdeauna, sub semnul întrebării. Cum poate cineva fără expertiză în domeniul fiscalităţii să judece asemenea procese, cu mare impact asupra societăţii, nu ştiu”, a declarat copreşedintele PNL.

Gorghiu a mai declarat şi că numărul plângerilor penale împotriva funcţionarilor de la ANAF, de către contribuabili a crescut, în una din patru cauze instanţa de judecată a dat câştig contribuabilului care a reclamat situaţia. „Politica de plan a celor de la ANAF trebuie să dispară. Este o măsură inclusiv pentru protejarea funcţionarilor publici pentru că aceştia, în goana realizării acelui plan, pe care, din păcate, îl impune instituţia, împing limitele controalelor peste lege. De aceea, se ajunge la foarte multe situaţii în care sunt daţi în judecată pentru abuz în serviciu, la plângeri penale care, de multe ori, se soldează cu o nesiguranţă atât a funcţionarului public, cât şi a contribuabilului. O spun foarte clar, contribuabilul este hărţuit”, a adăugat Alina Gorghiu.
Speră să scadă abandonul şcolar
Referindu-se şi la situaţia din învăţământ, în contextul începerii noului an şcolar, copreşedintele liberal a arătat că peste 30.000 de elevi din 50 de şcoli din ţară vor beneficia de programul pilot

„Masă la şcoală”, iniţiat de liberali.
„Din semestrul al doilea, va fi implementat în aceste şcoli şi proiectul ((Şcoală după Şcoală)), un proiect susţinut, de asemenea, de PNL. Eu cred că programul Cornul şi Laptele este o risipă de la bugetul public şi trebuia de multă vreme scos la pensie. El nu îşi mai producea efectele pe care legiutorul şi le dorea. Noul proiect, ((Masă la şcoală)) va duce la scăderea abandonului şcolar, în special în zonele defavorizate“, a spus Gorghiu. Copreşedintele PNL a mai spus că elevii care fac naveta vor beneficia de decontarea în totalitate a abonamentelor de transport.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

15 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

15 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

15 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

15 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

15 ore ago