Categories: Actualitate

Copiii cimentiştilor de la Chişcãdaga şi-au încercat talentul artistic

Magdalena Şerban

Grupul HeidelbergCement a dedicat perioada 15-19 octombrie 2012, unor evenimente ce marchează „Săptămâna securităţii şi sănătăţii în muncă“, acest lucru însemnând că fiecare zi din intervalul amintit presupune abordarea câte unei acţiuni specifice tematicii alese.
Ieri, spre exemplu, 22 de copii ai angajaţilor de la CarpatCement Deva-Chişcădaga, membră a Grupului HeidelbergCement, s-au reunit într-un concurs, ce a avut ca obiectiv transpunerea în desene şi text a ceea ce înseamnă şi mai ales cum percep ei o viaţă sănătoasă şi muncă în siguranţă pentru părinţii lor.

Talentaţi şi cu multă imaginaţie

Un astfel de concurs s-a desfăşurat şi în 2011, dar dacă anul trecut, înainte de a se da startul competiţiei, copiilor le-au fost prezentate şi câteva filmuleţe scurte, legate de tema abordată, de această dată, întrecerea s-a bazat strict pe legătura părinte-copil şi conversaţiile avute pe tema locului de muncă. Deşi cu vârstă maximă de 12 ani şi minimă de 3,5 ani, participanţii, înarmaţi cu foi de desen şi creioane carioca viu colorate, au dovedit maturitate şi înţelegere în creaţii. Unii şi-au desenat mamele, alţii taţii, unii au preferat să scrie diferite texte, însă cu toţii au ales să nu se abată de la originalitate, aşa că grea va fi misiunea juriului, în a-i departaja. Deşi premierea nu s-a făcut imediat, desenele urmând să fie analizate la sediul central, adică la Bucureşti, de către o comisie cu ochiul format, totuşi, nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală, câte o plăsuţă de dulciuri şi alte bunătăţi bucurând ziua fiecăruia. Prin urmare, în 30 octombrie când se vor afla rezultatele, nu se ştie cum le va surâde norocul hunedorenilor, pentru a câştiga unul dintre consistentele premii puse la bătaie (locul I – o tabletă EVO, trei premii II a câte un aparat foto fiecare şi câte o diplomă, trei premii III a câte un MP3-player, plus diplome şi şase menţiuni speciale). Premierea se va face prin intermediul părinţilor copiilor câştigători, neexistând o festivitate propriu-zisă pentru acest lucru. La nivel de ţară, s-au estimat peste 150 de participanţi, toţi copii ai angajaţilor de la sediul social, respectiv fabricile şi diviziile Grupului.

La opt ani, mesaj în germană

Pentru că antrenul a fost maxim, iar competiţia strânsă, micuţii talentaţi şi-au luat în serios rolul de mesageri ai părinţilor lor, aşa că odată cu anunţarea startului, s-au pus pe treabă. Nu au tras cu ochiul la colegi, concentrându-se fiecare pe creaţia sa. Au fost atât fete, cât şi băieţi, aşa că se poate spune că şi-au disputat, pe merit şi cu mult efort, înzestrarea artistică. Una dintre participante, Maria Diniş, la cei opt ani ai săi, şi-a dat silinţa să-i transmită mamei cele mai frumoase cuvinte, alături de un desen făcut din inimă. Limba germană i-a fost un bun aliat. „Am desenat mai multe lucruri şi i-am scris mamei în limba germană. Sunt în clasa a II-a la şcoala germană şi de asta ştiu să vorbesc nemţeşte. I-am spus că o iubesc şi că vreau să ajungă de la muncă acasă, cu bine“, a fost explicaţia frumoasei fetiţe. Cât despre premii, a ţinut să precizeze că vrea să câştige unul. Şi nu unul oarecare, ci chiar pe cel mai mare.

Acţiune cu repetiţie

„Absolut toate fabricile grupului Heidelberg, indiferent de continent şi ţară, organizează acţiuni tematice, în această perioadă. Este pentru a doua oară când avem acest gen de activităţi, ce vor deveni de tradiţie. Prioritatea numărul unu a Grupului este factorul uman. Faptul că avem 2.479 de zile în care nu s-a înregistrat nici un accident de muncă în rândul angajaţilor de la noi este o importantă carte de vizită a companiei”, a declarat Ovidiu Cetean, consilierul directorului general al fabricii de ciment de la Chişcădaga. La rândul său, Silvia Pârvu, coordonatorul activităţii de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul unităţii fanion a industriei cimentului din România, a arătat că „fiecare parte a grupului, din fiecare ţară, a gândit acţiunile în funcţie de specificul său local. Sunt reguli binevenite, pentru că evenimentele nedorite pot apărea oricând. Aşa că obiectivul nostru este şi va rămâne zero accidente de muncă”, a spus aceasta.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago