Construirea centurii ocolitoare la Hunedoara, din nou în actualitate

Cristina Ghenea

Administraţia locală din Hunedoara a reluat discuţiile pentru construirea unei centuri ocolitoare a municipiului, după ce ideea a fost lansată, iar mai apoi lăsată baltă, în mandatul fostului edil.
Autovehiculele de mare tonaj care au drum prin Hunedoara vor avea o alternativă pentru evitarea aglomeraţiei din localitate, după ce actuala conducere a primăriei a hotărât să fie construită, în cele din urmă, centura ocolitoare a municipiului. Ideea nu reprezintă o noutate, căci a fost lansată încă din mandatul fostului primar. La vremea respectivă, Dan Bobouţanu – pe atunci consilier local, în prezent viceprimar – le-a propus colegilor săi din primărie să înceapă demersurile pentru construirea unei centuri ocolitoare, pe care să fie deviat traficul maşinilor de mare tonaj. Propunerea a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local, însă mare lucru nu s-a făcut. După realizarea ridicărilor topografice, centura ocolitoare a fost dată uitării. Actualii edili spun că demersurile au fost reluate şi că urmează să fie făcut studiul de fezabilitate. Centura se va întinde pe 5,1 kilometri şi va fi cuprinsă între zona Izvor, de la intrarea în Hunedoara dinspre Sântuhalm, şi drumul care vine de la Răcăştie, din apropierea Castelului. Varianta va trece prin teritoriul EcoSidului, dar – potrivit edililor – nu va fi nevoie de exproprierea terenului folosit. Conducerea primăriei speră că, astfel, traficul greu din municipiu va fi descongestionat, iar străzile şi bulevardele acestuia vor fi mai protejate.

4 comentarii la „Construirea centurii ocolitoare la Hunedoara, din nou în actualitate”

  1. ar fi bine daca s-ar face, da tare ma tem ca doar toaca bani cu studii de fezabilitate si alte tampenii si dupa o sa zica ca nu e rentabil etc…

  2. Daca reintrarea in oras este pe bulevardul libertatii, mai bine se renunta . Pentru a fi cu adevarat utila, centura ar trebui sa ocoleasca tot orasul si sa intersecteze drumul Hategului. Asa ar putea deveni o artera cu potential economic si nu doar o alta „strada”.
    Cu un pod care sa traverseze drumul Zlastiului si al Cincisului ar arata impresionant.
    Apoi revenirea mocanitei ar putea desavarsi schimbarea zonei din jurul castelului, l-ar aduce in mileniul trei.
    Aasa vad eu lucrurile… cred ca ar trebui sa mai revizuim nevoia simpla de infrastructura si sa investim si in aspectul si forma ei, in arta din spatele constructiilor . Frumusetea costa .

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.