Categories: ComunitateEveniment

Conferința Națională a Bibliotecilor

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu spri­jinul Consi­liu­lui Județean Hunedoara și în par­te­neriat cu Asociația Na­țio­nală a Biblio­te­carilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, organizează Conferința N­a­țio­nală „Biblioteca pu­blică, pro­motor al educației adulților și par­tener stra­tegic în dezvoltarea du­rabilă, cu im­pact decisiv în co­mu­nitate”, care va avea loc în peri­oada 17-19 mai 2022, în loca­litatea Parâng, Hotel Rusu.

Provocări noi
Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor con­stante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru co­munitate, care să acopere cele mai va­riate nevoi de informare, documentare, pregătire profesio­nală și petrecere creativă a timpului liber. De asemenea, va cuprinde o sec­țiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată re­pre­zentanților comparti­men­telor financiar-contabile.
Este un eveniment cu multiple sem­ni­ficații pentru noi deoarece biblioteca noastră va fi pentru prima dată or­ga­ni­zatoarea și gazda unui eveniment de o asemenea importanță și anvergură. Sub aspect profesional, conferința va fi un excelent prilej de a face schimb de experiență și de opinii despre rolul pe care bibliotecile publice trebuie să-l joace în condițiile actuale. Este o pe­ri­oadă extrem de dificilă care a bulversat și bibliotecile publice, în fața cărora au apărut provocări noi, situații inedite și complicate. Cu toate acestea, biblio­tecile au reușit să-și probeze utilitatea în comunitate chiar și în condițiile grele din ultimii doi ani.
După o lungă perioadă de izolare și comunicare online, o întâlnire cu re­prezentanții bibliotecilor publice din România ne va da ocazia de a purta dis­cuții directe cu colegii noștri din țară, de a ne cunoaște mai bine, de a ne îm­părtăși experiențe și de a pune bazele unor proiecte viitoare. De aceea, aștep­tăm această conferință cu bucurie și emoție, cu speranța că legăturile dintre noi vor fi și mai strânse.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago