Categories: EvenimentFlash

Condamnat pentru tentativă de omor, a evadat din spital

Livia Botici

Un bărbat de 49 de ani, din Deva, condamnat pentru tentativă de omor, este dat în urmărire naţională, pentru că, săptămâna trecută, a fugit din Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, din judeţul Timiş. În urmă cu patru ani, deveanul a fost foarte aproape de a-şi ucide ambii părinţi.

Este bolnav psihic

Arpad Miskolczy (foto) a pus în alertă toate autorităţile, după ce, în data de 28 august, a evadat din spitalul în care era internat. Fiind bolnav psihic, în momentul condamnării primite de la judecători, bărbatul nu a putut fi închis într-un penitenciar, ci a avut nevoie de supraveghere medicală de specialitate, motiv pentru care a fost internat la unitatea sanitară din judeţul Timiş. În luna noiembrie 2006, deveanul de 49 de ani, într-o criză de nervi, a luat o bâtă de baseball şi şi-a snopit în bătaie mama şi tatăl, punându-le în pericol viaţa. În urma unui proces, Arpad Miskolczy a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor şi a fost internat iniţial la Spitalul de Psihiatrie din Zam, iar mai apoi, transferat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, din judeţul Timiş.

„A înşelat vigilenţa supraveghetorului”

Cu toate că unitatea sanitară în care se afla internat deveanul are un statut aparte, fiind obligată să supravegheze în permanenţă persoanele condamnate la închisoare, acest lucru nu s-a întâmplat. „Arpad Miskolczy se afla în curtea spitalului în ziua în care a reuşit să fugă din unitate. Era însoţit şi de alţi pacienţi, dar şi de un supraveghetor, care îi scotea zilnic la plimbare Nu ştim cum, dar la un moment dat, a reuşit să înşele vigilenţa supraveghetorului şi probabil că a sărit gardul. Nu avem nici camere de supraveghere, ca să ştim exact ce s-a întâmplat. Oricum, imediat ce am observat lipsa lui, am anunţat toate autorităţile, inclusiv pe cele din judeţul Hunedoara, dar şi familia fugarului. Aşteptăm să ni-l aducă poliţia înapoi”, a declarat dr. Sabina Negruţ, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel.

Dacă îl vedeţi, anunţaţi poliţia!

Arpad Miskolczy are următoarele semnalmente: 1,75 metri, constituţie atletică, ochii albaştri, păr şaten deschis, spre blond, faţă ovală. În momentul dispariţiei purta pantalon de pijama, dar este posibil să fie îmbrăcat cu pantaloni de stofă de culoare bej şi un tricou, acestea fiind singurele obiecte care au dispărut din garderoba sa. În picioare purta şlapi. Oricine poate da informaţii utile despre el, se poate adresa poliţiei sau poate apela Serviciul de Urgenţă 112.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago