Categories: ActualitateFlash

Condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani şi jumătate de închisoare. Afaceristul Alin Simota a fost încarcerat din nou

Maximilian Gânju

Afaceristul şi fostul politician din Valea Jiu­lui, Alin Simota, a fost condamnat de jude­cătorii din Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare, însă, în urma apelului, pedeapsa i-a fost majorată la 4 ani şi jumătate. Decizia Curţii de Apel Bacău este definitivă, iar mandatul de arestare a fost pus în aplicare miercuri seara.

Judecătorii au admis apelul procurorilor
„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teri­torial Bacău (…) desfiinţează în parte sen­tinţa penală apelată, în latura penală, cu pri­vire la dispoziţiile privind schimbarea înca­drării juridice a faptei, condamnarea incul­pa­tului şi cele privind suspendarea sub supra­ve­ghere a executării pedepsei închisorii şi a exe­cutării pedepsei accesorii”, se arată în decizia Curţii de Apel Bacău. Completul l-a condamnat pe Simota pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

A cerut 500.000 de lei pentru rezolvarea unor contracte
Procurorii au susţinut că Alin Simota a ce­rut 500.000 de lei de la un afacerist şi în schimb a promis că-l ajută să transporte cărbune către un CET. Se întâmpla în vara anului 2010, iar S.C. CET S.A. Bacău şi S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziţionat de la Societatea Naţională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care alţi doi inculpaţi, Mazilu Gabriela şi Mazilu Ovidiu, dar şi un om de afaceri (martor în cauză), au încercat să şi le adjudece prin intermediul unei societăţi controlate de acesta din urmă.
În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu Alin Simota, consilier judeţean la acea dată, care i-a spus că, prin influenţa pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău şi Oradea erau membri ai aceleiaşi formaţiuni politice.
Simota a cerut 500.000 de lei, bani ce ar fi ajuns, spunea el, la partid. Procurorii susţin că soţii Gabriela Mazilu şi Ovidiu Mazilu au fost de acord cu suma cerută şi cu plata unui avans de 50.000 de euro.

A primit 210.000 lei în patru tranşe
„Pentru obţinerea banilor solicitaţi ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri. Astfel, în luna septembrie 2010, cei doi inculpaţi şi omul de afaceri i-au remis lui Alin Simota, consilier judeţean la acea vreme, în patru tranşe, suma totală de 210.000 lei, acesta afirmând că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat. Dar cele trei persoane nu au reuşit să încheie contractele de transport cărbune respective. Cauza a fost disjunsă pentru continuarea cer­cetărilor faţă de persoana care, la data fap­telor deţinea funcţia de consilier judeţean”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA – Ser­viciul Teritorial Bacău.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago